Kafka Band zve v čerstvém singlu "Maskenball - Maškarbál" na (možná) poslední večírek

01.08.2023 11:11 - Jiří V. Matýsek | foto: Václav Jirásek

Formace Kafka Band se potřetí vydává do světa spisovatele, který dal kapele jméno, a připravuje album postavené kolem románu "Proces". Naváže tak na "Zámek" a "Ameriku". Deska "Der Process" vyjde 15. září u labelu Indies Scope. Projekt, ve kterém se sešel Jaromír Švejdík a spisovatel Jaroslav Rudiš společně s Dušanem a Tomášem Neuwerthovými, Lukášem Morávkem, Zdeňkem Jurčíkem a Petrem Weiserem nyní představuje druhý singl.

"Maskenball - Maškarbál" zve v duchu tepajícího rytmu na večírek, jen nikdo netuší, jestli ten večírek nebude náhodou poslední. Pod rytmem i klenutou melodií jako by se neustále skrýval pocit jakési nejistoty, strachu z budoucnosti a osudovosti. Tělo tančí, tvář se usmívá, ale mysl je plná těžkosti. Na rozdíl od první skladby z připravované desky, v angličtině zpívané "Shame - Stud", se zde muzikanti vracejí k již osvědčené kombinaci češtiny a němčiny a hlavní vokál opět přebral Jaromír Švejdík.

Materiál, který se nyní vtělil do alba "Der Process", kapela představila už loni v listopadu v německém Stuttgartu. V průběhu října a listopadu se živého provedení dočkáme i v několika českých a německých městech. Seznam zastávek je následující:

11.10. Brno - Kabinet múz
12.10. Olomouc
13.10. Opava - Bezručova Opava
31.10. Tábor - Divadlo Oskara Nedbala
1.11. Praha - Palác Akropolis
4.11. Bielefeld (DE) - 28. Literaturtage
5.11. Bremen (DE) - festival Globale



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY