Vrátí se Fear Factory znovu na scénu?

01.08.2003 20:22 - Luboš Kreč | foto: facebook interpreta

Fear Factory
© Roadrunner Records
Na internetových magazínech MetalUK.com a Blabbermouth.com se objevila informace, podle níž by měli svou činnost obnovit Fear Factory. Otázkou prý zůstává, koho si vyberou jako vydavatele. Mohla by jím údajně být firma z LA jménem D3 - Entertainment. Poslední deska "Digimortal" vyšla FF před dvěma roky.

Fear Factory si ve světě moderního metalu vydobyli v devadesátých letech výbornou pověst progresivních, avšak nikoli komerci poplatných rockerů. Vždyť deskami "Demanufacture" a "Remanufacture (Cloning Technology)" pomohli nástupu nu-metalu a elektro-metalu v jeho dnešní podobě. V roce 2001 ještě FF vydali album "Digimortal", o rok později však ohlásili rozchod. Důvodem byla neshoda mezi zpěvákem Burtonem C.Bellem a kytaristou Dinem Cazaresem. Nakonec se ale ukázalo, že Dino si nerozumí i se zbytkem kapely, a tak to byl on, kdo odešel. Dnešní složení Fear Factory tedy vypadá: Burton C.Bell (zpěv), Christian Olde Wolbers (kytara) a Raymond Herrera (bicí).

Pokud se skupině podaří nalézt vydavatele, je potom dle MetalUK pravděpodobné, že nová deska spatří světlo světa v první polovině roku 2004. Aktuálně je k dispozici DVD "Digital Connectivity", jež vyšlo před rokem.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY