Tribes znějí jako The Smiths. Klip k "Dad I'm Not A Tough Guy" je plný dětských obrázků

21.07.2023 15:46 - Kateřina Spacek | foto: Michael Robert Williams

Uplynulo jen pár týdnů od chvíle, kdy anglická čtveřice Tribes ve videoklipu "Medicine" pronásledovala zeleného mimozemšťana v pánských gaťkách. Nyní tato partička představuje novinku "Dad I'm Not A Tough Guy". I ta se objeví na nadcházejícím albu "Rabbit Head", jehož vydání je naplánováno na 18. srpna.

A co si kapela pro fanoušky připravila tentokrát? Od své ulítlosti neupouští, čerstvý song ovšem přece jen zní o něco jemněji a chytlavěji... a dost připomíná to, co dělali The Smiths. Ve videoklipu tentokrát kvarteto nenahání návštěvníky z jiných planet. Klip je plný jednoduchých kreseb, které vypadají, jako by je vytvořilo malé dítě. A vzhledem k textu je to vlastně i docela logické.

Chystaná studiovka vyjde po osmileté pauze. "Během té doby, co jsme spolu nemluvili, jsme žili vedle sebe uprostřed ničeho," vzpomíná kytarista Dan White, který se ujal produkce nahrávky. "Jako producent chci opravdu pochopit, co pro kapelu tento návrat znamená," dodává.

Vypadá to, že Tribes jsou opět skutečně při síle. Doufejme, že jim toto plodné období vydrží.

Tracklist desky "Rabbit Head" bude následující: Hard Pill, It’s All Borrowed, Catwalk, Dad I’m Not A Tough Guy, Earthling, Ways To Improve Your New Life, Medicine, Grandad’s On The Beer, Celebrate, -ism, Boy ,Dressing Gown, Fade To Credits, Message From The Sponsor.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY