Italští Lost Zone baví moderním rockem na částečně akustické desce "Resilience - Full Circle"

28.07.2023 13:00 - Ondřej Hricko | foto: Armin Huber

Italské rockové scéně sice aktuálně vládnou úspěšní Måneskin, do evropského povědomí se ovšem pokouší prodrat také formace z Jižního Tyrolska Lost Zone. Její členové nově podepsali smlouvu s Drakkar Entertainment / Soulfood Music, pod kterými vydávají počin "Resilience - Full Circle".
6/10

Lost Zone - Resilience - Full Circle

Skladby: Leftovers, Burst Like Dynamite, Other Side, Fall For You, Boundaries, Arrive, Animal, Broken Pieces (Feat. Aaron Mayr), Last December, Blacked Out, Shallow Waters, Burst Like Dynamite (Acoustic) feat. Patrick Strobl, Other Side (Acoustic) feat. Tracy Merano, Leftovers (Acoustic) feat. Jonas Oberstaller, Fall For You (Acoustic), Boundaries (Acoustic), Broken Pieces (Acoustic), Blacked Out (Acoustic), Last December (Acoustic), Animal (Acoustic)
Vydáno: 14.7.2023
Celkový čas: 64:00
Vydavatel: Drakkar Entertainment / Soulfood Music
Teprve v roce 2022 debutovalo severoitalské trio Lost Zone nahrávkou "Resilience", vydanou ještě na vlastní náklady. Pod křídly renomovaného vydavatelství muzikanti natočili devět akustických verzí songů z prvotiny a společně s nimi vydávají novinku "Resilience - Full Circle". Samotný název odkazuje na odolnost jedince vzdorovat problémům a úskalím života. Sami členové se v minulosti s psychickými potížemi potýkali, a není tak překvapením, že právě tohle je nosné téma alba.

Hudebně se kapela inspirovala v moderním rocku s letmými přesahy do corovějších vod. V písních najdeme odkazy na Linkin Park ("Leftovers") či Bring Me The Horizon ("Burst Like Dynamite"), vždy však pouze v takové míře, které je neházejí mezi laciné opisovatele.

Druhá, akustická část desky ukazuje, jak skladby fungují bez elektroniky. Na výbornou dopadla třeba pecka "Other Side". Hostující Tracy Merano jí dodala sympaticky zpestřující ženský element.

Zdařile vyznívá také zmiňovaná "Burst Like Dynamite", v níž triu vypomohla další partička z Itálie Mainfelt a svým indie přístupem dala ostřejšímu kusu vzdušnější aranžmá. Bez cizí pomoci, přesto dobře vyzněla balada "Boundaries", která od originálu značně zvolnila a vůbec jí to neuškodilo. Možná naopak.

Lost Zone svůj rukopis zatím pilují, ale vzhledem ke krátké historii zní jejich moderní rock svěže, atraktivně a má evropské parametry. Debut jednoznačný hit nepřinesl a formace bude muset ještě více zapracovat na originalitě a aranžích, každopádně se jedná o další jméno z jihu Evropy, které stojí za pozornost.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY