Koncert na počest Taylora Hawkinse byl nominován na cenu Emmy

14.07.2023 13:06 - Ondřej Kocáb | foto: klapper.cz / musicserver.cz

Loňský koncert Foo Fighters, na kterém členové skupiny spolu s mnoha hosty vzdali hold zesnulému bubeníkovi Tayloru Hawkinsovi, získal pozornost nejen hudebního odvětví. Show byla díky stanicím Paramount, CBS a MTV vysílána do celého světa a nyní si vysloužila i nominaci na cenu Emmy v kategorii nejlepší zvukový mix.

Během šestihodinové párty sledovalo devadesát tisíc diváků přímo na stadionu Wembley v Londýně plejádu rockových hvězd, které s bubeníkem spolupracovaly či patřily k jeho hlavním inspiracím. Na pódiu tak vystoupili Led Zeppelin, Rush, Queen, Pretenders, AC/DC, nechyběl ani Paul McCartney, Nile Rodgers nebo Lars Ulrich.

Mezi další pořady nominované v dané kategorii patří "Saturday Night Live!", vzpomínkový dokument Bona a The Edge z U2 s Davidem Lettermanem "Bono a The Edge: A Sort of Homecoming s Davem Lettermanem", 65. ceny Grammy a rozlučkový koncert Eltona Johna s USA ze stadionu Dodgers v LA "Elton John Live: Farewell From Dodger Stadium". Kdo ocenění získá, by mělo být známo v září.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY