Singl "Melody Experiment" od Blonde Redhead je rozhovorem dvou lidí s odlišným přístupem k životu

18.07.2023 10:33 - Kateřina Spacek | foto: Allen Ying

Svérázná newyorská kapela Blonde Redhead se rozhodla vrátit na scénu. Ohlásila album "Sit Down for Dinner", vydala singl "Snowman" a oznámila turné po Severní Americe, Spojeném království a Evropě. K nám tahle sestava bohužel nedorazí.

Po Sněhulákovi nyní přichází další ochutnávka z již desáté řadovky. Nese název "Melody Experiment" a jedná se o hypnotickou skladbu, která se pyšní zvukem jiskřivých kytar a naléhavými vokály, které vytvářejí působivou a bohatou zvukovou kulisu.

"Tato píseň je rozhovorem mezi dvěma lidmi," vysvětluje zpěvačka Kazu Makino a dodává: "Jeden z nich se ptá na záměry, integritu a důsledky svých emocí a činů. Druhý člověk se drží věcí jednoduše a nechává se unášet proudem. Hudebně se mi podařilo najít něco, co je pro mě samotnou zcela přirozené, a teď chci na této cestě pokračovat."

Melancholie a vášeň jsou pro Blonde Redhead charakteristickými tématy, která se promítají do jejich hudby. A ani tentokrát trio neustupuje z cesty toho, co z něj dělá tak vyhledávanou alt kapelu. "Melody Experiment" je dalším skvělým kouskem z nadcházející desky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY