So Solid s tím nemají nic do činění!

01.08.2003 09:09 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Dizzee Rascal
© facebook interpreta
Kontroverzní garageová parta z Londýna So Solid Crew pracuje na potvrzení svého statutu veřejného nepřítele číslo jedna. Zatímco v Británii jsou jejich koncerty zakázané už více než rok, tento týden bylo zrušeno i jejich vystoupení v populárním letovisku anglických kluberů na kyperském ostrově Ayia Napa.

Rozhodnutí organizátorů padlo po sérii násilných incidentů, které se udály poslední měsíc na garageové scéně. Ve středu byl v klubu Ice při garageovém večírku pobodán britský občan, na začátku června málem přišel o život nadějný anglický rapper Dizzee Rascal. I toho kdosi pobodal nožem na večírku jen pár dní před vydáním jeho očekávného debutu. Policie bezprostředně po incidentu zatkla šéfa So Solid Crew Megamana, protože se dozvěděla, že Rascal a jeho partička Roll Deep Crew už svedla se So Solid několik (a to nejen slovních) potyček. Po rychlém výslechu byl Megaman propuštěn a pro tisk potvrdil, že s incidentem nemá nic společného.

Anglická garageová scéna se poslední dobou proslavila hlavně násilím, ale přesto produkuje výjimečné talenty jako je právě 18-ti letý Dizzee Rascal. Jeho výtečný debut "Boy In The Corner" fúzující uk garage, dancehall a hiphop získal minulý týden společně s Radiohead nebo Coldplay nominaci na prestižní Mercury Award pro nejlepší britskou desku a i hudební tisk za oceánem se rozplývá nad jeho kvalitami.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY