My Ugly Clementine v letním pohodovém klipu "Would Do It Again" piknikují na břehu řeky

12.07.2023 15:45 - Kateřina Spacek | foto: Helen von Daacke

My Ugly Clementine je vídeňská rocková kapela, kterou v roce 2019 založila Sophie Lindinger a kterou s ní tvoří Mira Lu Kovacs a Nastasja Ronck. Trio se ve svých písních často zabývá tématy feminismu a boje za rovnost pohlaví.

V diskografii má skupina několik singlů, EP "Peeled (Acoustic Versions)" a jednu studiovku "Vitamin C" z roku 2020. Jak se ale zdá, i pauza během pandemie této ženské sestavě prospěla. Fanouškům totiž muzikantky v poslední době představily několik singlů i s poutavými klipy a nyní přicházejí s novinkou "Would Do It Again". A bude i album.

Skladba je indierockovou ódou na sebepřijetí a důvěru ve vlastní rozhodnutí. Díky rozpustilé a pohodové melodii je jako stvořená pro letní road trip, který nezná cíle. Vyšel k ní i videoklip, který je po "Feet Up" (ten si můžete pustit dole) méně kontroverzní. Zpěvačky si v něm jednoduše užívají života na okraji řeky. Mají piknik, krmí se sladkostmi a pozorují labutě.

Čerstvý song pochází z nadcházející studiovky "The Good Life", která vyjde 11. srpna. Její tracklist je následující: Circles, Are You In, Let Me Go, Too Much, WWW, No, The Adviser, Impossible Situation, 10 Things, Feet Up, Would Do It Again, How Would I Know What I Know.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY