Vztek, chaos a krev. Olivia Rodrigo ve "Vampire" ždímá emoce a láká na svou druhou desku

03.07.2023 18:04 - Josef Martínek | foto: YouTube

Po mimořádném úspěchu debutového alba "Sour" se nad druhou studiovkou Olivie Rodrigo vznášejí velká očekávání. A dvacetiletá zpěvačka hned prvním singlem "Vampire" naznačuje, že rozhodně nemusejí zůstat nenaplněná.

Novinka vytvořená ve spolupráci s Danem Nigrem začíná jako oduševnělá balada, ale nečekaně dynamickými změnami tempa graduje až v emocionální bouři. Rodrigo si v ní vyřizuje účty s někým, koho haní výrazy jako "bloodsucker" a "famefucker".

"Je to píseň o pocitu zmatenosti a ublížení. Zpočátku jsem si myslela, že to má být klavírní balada. Ale když jsme na tom s Danem začali pracovat, dali jsme text do kontrastu s velkými bubny a šílenými změnami tempa. Takže nakonec vznikl srdcervoucí song, na který můžete tančit," říká interpretka.

Videoklip v režii Petry Collins kopíruje vývoj skladby. Nejdříve vše vypadá poklidně, hlavní aktérka si prozpěvuje v trávě. Zlom však přichází v momentě, kdy ji zraní padající světlo a divák zjišťuje, že sleduje zinscenované číslo z předávání hudebních cen. Přihlížející jsou v šoku, Olivia zpívá dál i s krvavým zraněním a děj postupně nabírá spád, až ochranka vyděšenou hvězdu v podstatě vyžene z pódia a ona prchá nočními ulicemi. Nápadité pojetí.

Alba "Guts" se dočkáme 8. září a úvodní vlaštovka slibuje jednu ze zásadních popových nahrávek roku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY