Thom Artway a Štěpán Urban vítají léto na vlně optimismu. Singl "Trhám mraky" ale není o počasí

01.07.2023 18:17 - Josef Martínek | foto: Universal Music

Před dvěma lety začal Thom Artway vydávat singly s českými texty a na této cestě pokračuje v pořadí už šestou položkou. Po minulé velmi vydařené spolupráci "Na vlnách" s Markétou Irglovou si tentokrát do písničky "Trhám mraky" přizval svého kamaráda Štěpána Urbana. Oplatil mu tak dva roky staré hostování v songu "Bílé šaty".

Datum vydání horké novinky připadlo symbolicky na den předávání vysvědčení a s ním souvisejícího začátku prázdnin a také název značí pohodovou letní hitovku. Je tomu tak ovšem jen zčásti - mraky, které interpreti slovně trhají, zde totiž mají metaforický význam. Ve skutečnosti muzikanti zpívají o překonávání strachu a dalších životních překážek.

"Veselých písní není nikdy dost, na rozdíl od strachů, které nám brání posunout se v životě správným směrem! Tentokrát jsem vsadil na jednoduchou produkci, akustické nástroje a možná jsem trošku navštívil žánr, který si říká country," říká Artway o skladbě, která se svou optimistickou náladou rychle dostane pod kůži.

Logicky se nabízí otázka, kdy písničkář zkompletuje všechny dosud vydané kousky s českými texty do albové podoby. Zatím to vypadá na jaro 2024.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY