vyzývá Pan Lynx v singlu "Cililynx" a ohlašuje studiové album - musicserver.cz">

"Nebuď demo sebe sama," vyzývá Pan Lynx v singlu "Cililynx" a ohlašuje studiové album

19.06.2023 10:22 - Jiří V. Matýsek | foto: Tom Jajo Rozkovec / musicserver.cz

Všestranně nadaný umělec Michal Skořepa představil koncem roku 2021 svou novou tajemnou osobnost jménem Pan Lynx. Jenže po klipu "Výlety do temnoty" se nad postavou zavřela voda. Až nyní se znovu vynořuje. S další písní, videoklipem, oznámením desky i prvním velkým koncertem.

"Michal Skořepa se vrací z hlubin lesa v sobě samém, kam ho před časem zatáhl tajemný zvířecí Pan Lynx, aby spolu upekli novou desku s názvem: 'Kdo se bojí, musí do lesa'. Ta vychází 10. října 2023 a rozhodně nebylo při její přípravě nic podceněno," uvádí tiskovka. Kolekce bude pokřtěna 31. října v pražském Paláci Akropolis a koncert slibuje celou řadu speciálních hostů.

Druhou skladbou Pana Lynxe je "Cililynx". "Čerstvý singl a videoklip postavu Pana Lynxe vybarvuje zas o něco blíže a ponouká posluchače, aby dával na své vnitřní zvíře, protože ho může inspirovat k tomu, jak nebýt 'demo sebe sama'," popisuje autor.

Klip, který je osobně dílem samotného muzikanta, přímo tematizuje onu dvojakost Michal Skořepa vs. Pan Lynx a působivým způsobem pracuje s kombinací reálných a komiksově stylizovaných animovaných záběrů. A napětí je patrné i v hudbě samotné: nad grungeovým základem se vznáší až muzikálně teatrální vokál. Vše ale do sebe zapadá, ta schizofrenie k Panu Lynxovi patří. Tady se ještě budou dít pozoruhodné věci!



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY