Emma Smetana v klipu k nespoutané skladbě "Chase It" tančí na pláži Bali

08.06.2023 15:25 - David Böhm | foto: Adela Bellini

Po společné loňské desce "By Now", kterou vytvořila se svým partnerem Jordanem Hajem, se Emma Smetana připomíná se sólovou tvorbou. Neotřelé beaty DJe NobodyListena se zřejmě dobře osvědčily, a tak novinku "Chase It" spoluprodukoval právě on.

V songu se Smetana posluchače táže, zda žije život, který chce, nebo o něm bude pouze snít. Melancholickou náladu navíc v refrénu podtrhuje saxofon, který byl vysamplován a prohnán různými filtry. Stejně jako v případě dva roky staré skladby "Night Races" se zpěvačce povedlo vykouzlit velmi silnou emoci.

"Tahle písnička se mi v hlavě urodila loni pár dnů před vyprodaným koncertem v pražské Roxy. Odjeli jsme s Jordanem a Kubou alias NobodyListenem na chatu na Moravě a hned první večer jsem nahodila akordy a frázování. Kuba do toho okamžitě hodil beat a Jordy s absolutní samozřejmostí začal zpívat: 'Is this the life you wanna live? Is it the one you wanted? Is it the one you dream about?' Refrén byl na světě," vzpomíná interpretka.

A dodává, že nahrávku dokončila mimo Česko, kde pak pořídila i video: "Sloky jsme společně dopilovali o pár týdnů později na Bali, kde jsme taky s Adélou Bellini točili dvě hodiny na pláži a na motorce. Bez make-upu, bez stylingu, prostě jen tak. Protože ta písnička je o svobodě, o nespoutanosti, o dívčí a ženské síle," vysvětluje. K tomu není příliš co dodávat - někdy i jednoduchý klip, v němž sledujeme protagonistku zpívat skladbu na pozadí vln a pláží, úplně stačí. Povedený snímek doplňuje také barevný text ve stylu karaoke.

Novinka, kterou mladá hudebnice snad umístí na chystanou sólovou desku, nebude v blízké době jediná. Již brzy ji doplní i duet s Richardem Müllerem, ve kterém speciálně zpívá v češtině. Připomeňme také, že Emma a Jordan vystoupí 4. listopadu v pražském Foru Karlín, kde odehrají svůj doposud největší koncert.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY