Semisonic o sobě po třech letech dávají vědět pozitivním singlem "Little Bit of Sun"

10.06.2023 13:52 - Kateřina Spacek | foto: J. Vespa

Semisonic jsou zpět, a to v plné síle. O uplynulém víkendu zahájili své první turné po 20 letech a v pondělí ráno vypustili do světa novou píseň "Little Bit of Sun". Po Dogstar Keanu Reevese, o jejichž návratu jsme informovali před několika týdny, se tak jedná o druhou devadesátkovou kapelu, jejíž comeback fanoušci vřele uvítali.

"Little Big of Sun" je nový materiál po třech letech. Melodická brnkačka je skutečné osvěžení s notnou dávkou nostalgie - poslední studiovka skupiny "All About Chemistry" totiž vyšla v roce 2001. Po ní ještě následovalo pětisongové EP "You're Not Alone" z roku 2020 a nyní se zdá, že se blýská na lepší časy.

"Posledních pár let nás všechny ubíjela temnota. Jako bychom si jen těžko mohli přát plné nebe slunce," vyjádřil se frontman Dan Wilson, co stálo za vznikem čerstvého songu.

Wilson, Munson a spoluzakládající bubeník Jacob Slichter měli v roce 2020 vyrazit na turné, aby představili výše zmiňované ípíčko. Do cesty se jim však postavil covid. V poslední době se ale proslýchá, že chystají další plnohodnotné album. A bylo by skutečně na čase!



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY