Tata Bojs předělali patnáct let starého "Spáče"

13.06.2023 17:13 - Hana Bukáčková | foto: Salim Issa

Tata Bojs se rozhodli oprášit starou záležitost "Spáč" ze své sedmé řadovky "Kluci kde ste?". Novou mízu jí vlil rapper a zakladatel kultovního labelu Ty Nikdy Josef Změlík aka Idea. Mnozí jeho úpravu mohli slyšet živě na listopadovém koncertu, kde Tatáči celé zmíněné album připomínali.

Myšlenka na remix vzešla již během loňského roku, během kterého se kluci z Hanspaulky s Ideou potkávali na společných vystoupeních projektu Glorchestra 2022.

"Už v roce 2007 se mi strefily první tóny 'Spáče' do nálady někde mezi melancholií a štěstím, což se nezměnilo ani po patnácti letech. Baví mě, že se tam nezměnilo ze strany Tata Bojs nic. Nezrychloval jsem jejich kytaru, nemazal jsem Milanův zpěv, wurlitzer jsem nechal v původním znění. Jen jsem přidal kousek sebe," komentuje svůj počin Idea.

Do své rapové složky pak zakomponoval název největšího hitu Tata Bojs - "Pěšáci svojí volby". Jeho verze je nadupanější, okořeněná o beaty, které výsledku dávají švih. Do spaní vám tak rozhodně nebude. Je to fajn, ale jiné. Já jsem asi klasik, původní bezrapová verze je podle mě intenzivnější.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY