České žebříčky mají stále stejné vítěze. V albech si po pražském koncertu polepšili Måneskin

24.05.2023 08:11 - Josef Martínek | foto: Vojta Florian / musicserver.cz

Pravidelné čtenáře komentářů českých hitparád nemůže překvapit informace, že v čele pořadí se vyhřívají Miley Cyrus a Calin s Viktorem Sheenem. První jmenovaná vítězí v rádiích popatnácté za sebou, její kolegové triumfují počtrnácté. V návaznosti na pražskou show poskočili o šest míst italští Måneskin.
Miley Cyrus - Flowers
© Columbia Records
RÁDIA - Píseň "Flowers" je snad nesesaditelná. Na trůn rádiového žebříčku s ní Miley Cyrus usedla ve svém třetím kole v únoru a od té doby nepoznala porážku. Šňůru nepřetržitého kralování natáhla už na patnáct týdnů. Z aktuálního alba "Endless Summer Vacation" přitom mezitím vydala další singly "River" a "Jaded", česká rádia si však zatím stále vystačí s pilotem.

Stabilně vysoké hranosti se těší také skupina Poetika. Její song "Půlnoc" minule medaili odevzdal a klesl na pětku, nyní se však vrací na číslo dvě. Stříbrný stupínek okupuje celkově poosmé. V top trojce už to dobře znají také Linkin Park, jejichž šuplíkovka "Lost" si oproti minulému týdnu polepšila o jednu příčku na současný bronz.

Čtyřkou vylepšuje své maximum George Ezra - se skladbou "Dance All Over Me" získal hned pět míst k dobru. Naopak minulí medailisté ClockClock ("Someone Else") i Chinaski ("Měl bych si boty zout") shodně klesli o čtyři pozice na šestku, respektive sedmičku.

Razantního vzestupu o pětaosmdesát míst dosáhl litevský DJ Dynoro, který si do "Live And Die" přizval zpěvačku Sophii Simmons. Výsledkem jejich spolupráce je aktuální číslo osm. Výrazně - o čtyřicet osm řádků - poskočili také berlínští Twocolors, jimž patří s "Heavy Metal Love" desítka.

O nejvýše umístěnou novinku se postarali Sam Feldt a Jonas Blue se svým projektem Endless Summer. V singlu "Crying On The Dancefloor" hostuje švédská interpretka Violet Days. V debutovém týdnu je z toho čtyřiadvacítka.

Čerstvou hudbu v rádiových playlistech zajistili také Martin Jensen a Jay Sean (58. "Days Like This"), SZA (59. "Kill Bill") nebo Marek Ztracený, který písničkou "Stále věřím" na šedesátém sedmém místě předesílá blížící se tři koncerty v pražském Edenu. Tove Lo, jedna z hvězd letošního Metronome Prague festivalu, začíná s "Borderline" jako sedmdesátá druhá nejpřehrávanější.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Miley Cyrus - Flowers
  2. Poetika - Půlnoc
  3. Linkin Park - Lost
  4. George Ezra - Dance All Over Me
  5. Lewis Capaldi - Forget Me
  6. ClockClock - Someone Else
  7. Chinaski - Měl bych si boty zout
  8. Dynoro feat. Sophie Simmons - Live And Die
  9. Ed Sheeran - Eyes Closed
  10. Twocolors - Heavy Metal Love


Calin & Viktor Sheen - ROADTRIP
© Mike Roft Records
ALBA - Na čele albového žebříčku málokdy dochází k dramatickým přesunům. Za posledních patnáct týdnů prohráli Calin a Viktor Sheen s titulem "ROADTRIP" jen jedinkrát - v dubnu je přeskočili Yzomandias a Nik Tendo zásluhou nahrávky "Kruhy & vlny (217 Twins Edition)", které aktuálně náleží čtyřka. Žádný další soupeř ale na dva nejstreamovanější domácí umělce uplynulého roku v poslední době recept nenašel. A platí to i tentokrát.

Sheen má na medailových příčkách také sólové zastoupení - s "Příběhy a sny" mu patří dvojka. V top desítce navíc najdeme další dvě jeho starší desky. Pomyslný bronz si může na krk pověsit ostravský Hard Rico s druhou studiovkou "Secret Eyes".

Největší průvan v elitní desítce způsobili Måneskin. Italští rockeři, od jejichž vítězství v Eurovizi uplynuly právě v těchto dnech dva roky, si s letošním počinem "RUSH!" polepšili o šest míst - z dvanáctky na šestku. K posunu jim pomohl nedávný vyprodaný koncert v pražské O2 areně.

Seznam novinek zahrnuje jedinou položku, a to na šestadvacítce. Jde o ípíčko "Don't Quit Now" Marpa, které rapper označuje za vyjetí ze zajetých kolejí. Limitovaný fyzický náklad se vyprodal během několika hodin.

Top 10 - alba:
  1. Calin & Viktor Sheen - ROADTRIP
  2. Viktor Sheen - Příběhy a sny
  3. Hard Rico - Secret Eyes
  4. Yzomandias & Nik Tendo - Kruhy & vlny (217 Twins Edition)
  5. Calin - POPSTAR
  6. Måneskin - RUSH!
  7. Ektor - Detektor III
  8. Viktor Sheen - Černobílej svět
  9. Viktor Sheen - Barvy
  10. Separ - FLOWDEMORT

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 20. najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY