Queens Of The Stone Age ohlásili nové album. Lákají na něj klipem "Emotion Sickness"

14.05.2023 16:30 - Jiří V. Matýsek | foto: Adam Hencze / musicserver.cz

Po měsících spekulací a nápověd na svém webu přišli konečně Queens Of The Stone Age s napětím vyhlíženým oznámením: nová řadovka je na cestě! Bude se jmenovat "In Times New Roman…" a vyjde 16. června na labelu Matador. Bude to první deska od nahrávky "Villains". Na světě je teď i první singl z ní, "Emotion Sickness", a rovnou i s videem.

Chystaná studiovka bude prý návratem do období kolem alba "Rated R" s výrazným psychedelickým kořením. Kapela zároveň upozorňuje, že je nutné posluchače připravit na drsné a syrové dílo, které ale zároveň slibuje krásu. Jen je prostě ukrytá hlouběji pod povrchem.

"Někdy je potřeba podívat se pod jizvy a strupy, abychom viděli krásu, a někdy jsou krásou právě ty strupy a jizvy," stojí v tiskové zprávě. Sami muzikanti nové dílo poněkud krypticky charakterizují jako "zvuk skupiny, která vytváří hudbu, kterou chtějí slyšet její vlastní členové, a zároveň nám ostatním poskytuje zvukové fórum, kde se můžeme shromáždit".

První zveřejněná skladba "Emotion Sickness" výše uvedeným slovům odpovídá. Špinavé sloky s výrazným groovem se otevírají do melodicky široce rozkročeného refrénu a vše se noří do oparu notně zkreslených kytar. Den po oznámení přidali Queens Of The Stone Age k písni také videoklip. Režíroval jej Liam Lynch a je to surreálná jízda. V kombinaci hrané akce a animace se to hemží lidmi s maskami myší od Walta Disneyho, ale také symbolikou antické Medúsy nebo pomalovanými slony.

Tracklist "In Times New Roman…" je následující: Obscenery, Paper Machete, Negative Space, Time & Place, Made to Parade, Carnavoyeur, What the Peephole Say, Sicily, Emotion Sickness, Straight Jacket Fitting.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY