7krát3 završil v Praze jarní turné

06.05.2023 08:48 - Hana Bukáčková | foto: David Urban

7krát3 to má za sebou. Samozřejmě je myšlena jarní část turné ke druhé řadovce "II". Ta vyšla ve druhé polovině loňského roku a byla velmi kladně přijata kritikou včetně nominace na Anděly. A jaký byl koncertní návrat do matičky Prahy po půlroce? Byl taky andělský?

Live: 7krát3

místo: Bar Garáž, Kasárna Karlín, Praha
datum: 4. května 2023
setlist: Když to mám nabitý, Roky, Cash, Vojín Ryan, Bleju vibe, Mini briliant, Digitální spirit, Promiň, Boh dal love, Headphones, YoYo, Tygrovanej sprej, Pobývám tu, Brko a deka
Fotografie poskytl fotograf interpreta.

7krát3, Bar Garáž, Kasárna Karlín, Praha, 4.5.2023
© David Urban
V první listopadový den vyšlo Štěpánu Hebíkovi alias 7krát3 album s jednoduchým a všeříkajícím názvem "II". Přímo v ten den ho křtil v Lucerna Music Baru. Deskou se linula ledová tematika, a tak nebylo divu, že jako kmotru si autor zvolil ledovou královnu Evu Adamczykovou. Ta se netají tím, že ho ráda poslouchá při sportu, závodech, proto na vystoupení zavítala jako řadová divačka i nyní.

Další celebritou byla bulvárem propíraná Denisa Nesvačilová (moc lidí ji nezaregistrovalo...). Její přítomnost v sálu mě vlastně (interně) pobavila u největšího hitu "YoYo". Ten sklidil ohlas u přítomných společným popěvkem "Vzala jsi roha a pak ses vrátila jako yoyo….". V souvislosti s aktuálním vztahovým trojúhelníkem mi to přišlo úsměvné. Ale to je jen taková moje odbočka.

7krát3, Bar Garáž, Kasárna Karlín, Praha, 4.5.2023
© David Urban
Přišel se podívat i producent Petr Ostrouchov, který byl součástí sedmadvacetihlavé smečky, která se podílela na placce, která projektu 7krát3 vynesla (byť neproměnila) tři nominace na hudební ceny Anděl. Ale to nikomu nevadí. Hlavní je, že baví posluchače a samotného interpreta.

Druhou řadovku, se kterou objel republiku, představil komplet živě. K tomu mu slouží jeho doprovodná kapela, kterou po první třetině od "Bleju vibe" obohatila posila v podobě Igora Ochepovskeho. Šlapalo jim to jako posledně, protože je to melodické, instrumentálně bohaté, hrané s nadhledem... Dalo by se říci, že jsou to takoví J.A.R. pro mladé.

7krát3, Bar Garáž, Kasárna Karlín, Praha, 4.5.2023
© David Urban
A mladší publikum převládalo i na pražském koncertě v zajímavě řešeném prostoru Kasáren Karlín. Přítmí klubu Garáž (nově otevřeného po rekonstrukci z bývalých garáží) ve mně spíš vzbuzovalo pocity doupěte. Tlumená světla, téměř nebylo nic vidět. Působilo to klubově, punkově s nádechem staré doby, hipsterského šmaku (stejně jako celý prostor Kasáren, který se stylově hodil k interpretovi), člověk se soustředil na hudbu a prožitek z ní.

Pohodový a našlapaný setlist trval hodinu a kousek. Zvuk byl super a Hebíkův projev navodil náladu pomyslného klidu a štěstí. A v tom nejlepším se má přestat, song "Brko a deka" toho byl důkazem.

7krát3 si zatím nemůže vyskakovat a přebírat nekonečný playlist, možnost výběru nemá. Ten večer tak v podstatě zazněly - až na pár (možná i doslovně) výjimek - všechny jeho písně. Za mě to bylo dobré vystoupení od muzikanta, který na české scéně působí jako osvěžující závan.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY