IAMX jsou zpět. Klip k novince "The X ID" je žhavou přehlídkou nahých zadků

27.04.2023 17:34 - Kateřina Spacek | foto: UNFALL Records

Pokud projekt IAMX znáte už nějakou dobu, pak jistě víte, že jeho klipy jsou často přeplněné explicitním obsahem. Vzpomeňme například na vizuál k "Surrender". Ten se ale zdá být slabým odvarem toho, co přináší video k čerstvému singlu "The X ID".

Skladba pochází z chystaného alba "Fault Lines1", které vyjde 12. května. Je tak prvním novým písňovým materiálem skupiny od desky "Alive In New Light" z roku 2018 a navazuje na modulární nahrávky "Machinate" z roku 2021. Jednička v názvu značí, že půjde o vícedílnou záležitost, kdy vyjde pokračování, ale zatím zůstává tajemstvím.

Klip, jehož režie se ujal frontman Chris Corner, si pohrává s tématy genderu, sadomasochismu a nereálnosti. Vypravěčem celého příběhu je právě Corner, který posluchače zve do své hlavy, aby objevil sám sebe.

Polonahé boje v bahně, sexualita a růžová estetika jsou tak jakousi metaforou pro všechen chtíč a otázky, zda může být člověk opravdu sám sebou a zároveň zůstat svobodný.

IAMX se na podzim vydávají na evropské turné "Fault Lines" a hned dvakrát zavítají k nám. Poprvé se Corner spolu s Janine Gezang a Jonem Sirenem ukážou 28. září v pražském Lucerna Music Baru a o měsíc později, přesněji 25. října, vystoupí v brněnském klubu Fléda.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY