Víkend v Kabinetu MÚZ bude pořádně divoký

24.04.2023 17:35 - Tisková zpráva | foto: Kabinet Múz

Konec dubna 2023 se v brněnském Kabinetu MÚZ ponese v duchu poctivé tvrdé muziky. V pátek 28. dubna dorazí polští velikáni stoner rocku Weedpecker a Dopelord, které podpoří domácí Acid Row. V sobotu 29. dubna to budou američtí screamo-post-black Portrayal Of Guilt, kteří s sebou přivezou Müscle Wörship. Za domácí scénu se představí Banánova kapela Protijed.

WEEDPECKER (PL) + DOPELORD (PL) + ACID ROW
pátek 28. dubna 2023

Zasněné psychedelické rockové melodie s prvky stoneru a grunge. Weedpecker vznikli ve Varšavě v Polsku v roce 2012, kdy se bratři Piotr a Bartek Dobry dali dohromady a od té doby vydali čtyři alba z kategorie "nejlepšího těžkotonážního psychedelického rocku", jaké kdy scéna viděla. Po vydání alba "III" (2018) opustili kapelu dlouholetí členové Bartek Dobry, Robert Kulakowski a Grzegorz Pawlowski. V roce 2020 se kapela vrátila s novou sestavou se členy Dopelord a Major Kong a hrála své první koncerty nejen s novými členy, ale i s novým instrumentálním aranžmá s klávesami.

Poslední nahrávka "IV: The Stream of Forgotten Thoughts" byla vydána v roce 2021 a odhalila první nahrávky od změny v sestavě. S jemnými psychedelickými skvosty připomínajícími rané Tame Impala, bouřlivými rockovými výbuchy ve stylu Oh Sees a samozřejmě jejich typickými melodickými, heavy riffy zůstávají Weedpecker jednou z nejvíce vzrušujících psychedelických kapel na kontinentu.

Hulení, zkoušení a koncertování. Geniální stoner/doom kapela Dopelord z Polska, která byla založena koncem roku 2010 v Lublinu, vzešla ze stejných hlubin jako praotcové žánru Black Sabbath. Jejich hlavní inspirací jsou: staré filmy, hudba sedmdesátých let a kouzelné bylinky.

Stoner-rocková formace Acid Row nedávno oslavila deset let od svého vzniku a následně vydala vynikající album "Afterglow". Album, které zavání odérem smrti, tajuplností posmrtného života i fascinací okamžikem. Tohle pražské trio hraje energický stoner rock s tendencemi a postojem punku, který občas zavane doom metalem i prvky psychedelického rocku. Divoký žánrový průnik, který pevně drží pohromadě.

PORTRAYAL OF GUILT (USA) + MÜSCLE WÖRSHIP (USA) + PROTIJED
sobota 29. dubna 2023

Texaské screamo/dark hardcore trio Portrayal Of Guilt (na snímku) zavítá poprvé do Brna. V roce 2021 vydali hned dvě oceňovaná alba "We Are Always Alone" a "Christfucker", ze kterých je cítit příklon k black-metalu, hudební chaos plný mizérie, nihilismu a lidského utrpení. V naší kotlině vystoupili nejen na Fluffu, ale taky třeba po boku kapel jako Deafheaven nebo Touche Amore. Kapelu, která má na kontě i splitko s Chat Pile, letos do line-upu zařadil festival Roadburn, ale není třeba jezdit do Tilburgu, protože Portrayal of Guilt dorazí do Kabinetu MÚZ.

Žádní chlapi na steroidech, ale poctivý devadesátkový psychedelický post-punk s emo nádechem z amerického Kansasu. Müscle Wörship hrají super muziku, která už se dneska často neslyší. V sestavě jsou navíc lidi z The Appleseed Cast.

Protijed? To jsou členové Balaclava, Kovadlina, I Am Pentagon, Pustina, Got A Wolf, V0nt, Spes Erepta, Cardio Radio a dalších; ve vegan straight edge projektu. Na labelu Kabinet Records vydali svoje poslední koncepční album s názvem "Jediné, na čem záleží, jsou stopy lásky, které tu po nás zůstanou."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY