shop.musicserver.cz
Acid Row - Metastases

Mystická skladba "Metastases" aspiruje na nejdelší píseň stonerrockových Acid Row

Vydáno: 03.01.2023 12:48 v sekci Audio - Jiří V. Matýsek | foto: Acid Row
Stoner/heavyrocková parta Acid Row loni vydala velmi dobře přijatou dlouhohrající desku "Afterglow" a ještě před koncem roku se stihla prezentovat s novým singlem "Metastases". Tento mystický opus má stopáž více než dvanáct minut, a jako takový tak překonává píseň "No Church On Sunday" a stává se nejdelším songem v repertoáru bandu. Kromě hutné atmosféry jej zdobí také řada hostů.

Skupina skladbu nahrála na podzim roku 2022, její původní podoba ovšem vznikla už před deseti lety. Je tak raritním pohledem do doby, kdy kapela začínala. Acid Row v průběhu let prošli jistou transformací po hudební i personální stránce. Jejich zvuk za dekádu absorboval řadu vlivů a vyústil v aktuální tajuplnou a táhlou atmosféru, která se napájí nejen v charakteristických žánrech jako stoner rock, sludge a doom metal, ale i v psychedelii, nebo postrocku. Sabbathovské riffy jsou tentokrát stranou, muzikanti nový singl budují postupně a dávají si na čas. Heavy tlak trochu mizí, hypnotické kouzlo zůstává.

Sound novinky obohatili vzácní hosté. K současnému trojčlennému složení Alex Fonar (el. kytara, zpěv), Dominik Klesa (el. kytara) a Radek Bacík (bicí) se přidal s exotickým sitárem Maxmilián Hruška (Madhouse Express, Fialový Samet), s basovou kytarou bývalý člen Acid Row David Hlůžek a v rámci zahraniční spolupráce hostuje na klávesy z úspěšné polské stonerové formace Red Scalp Jedrek Wawrzyniak.

Tohle přeshraniční spojení komentuje frontman následovně: "S Red Scalp jsme se potkali na dvou festivalech a líbilo se nám, jak kombinují stoner a mystiku, stejně jako my jsme s touhle kombinací pracovali v základní formě 'Metastases'. Oslovil jsem tedy na dálku Jedreka a poslali jsme demo. On vymyslel mellotron, který poté nahrál, a jeho part jsme poslali rovnou Amákovi (Amák Golden, producent, v jehož studiu Golden Hive se natáčelo - pozn. red.) a ten ho zamixoval do songu."

Nahrávka vznikla díky finanční podpoře české hudebně-proexportní kanceláře SoundCzech.

8/10

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně
Rozhovory: Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně "Pomíjivost divadla je pro mě někdy bolestná. Oproti tomu kratičká píseň toho může obsáhnout spoustu a zůstane v nás, můžeme si ji zpívat," říká herec a muzikant Igor Orozovič. Svou čerstvě vydanou debutovou desku "Když muž... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 11:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Mark Knopfler - One Deep River 8/10
Recenze: Na "One Deep River" je Mark Knopfler pořád stejně solidní Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 00:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Zadoomaný stoner rock od Acid Row na "Poisoned Mind" válcuje i zasněně mámí (29.03.2024 12:30)
- Na světě je šesté číslo Telepatie, hudebního magazínu z podsvětí (17.03.2024 14:21)
- Video: Madhouse Express a Acid Row posílají do světa koncertní verzi společného opusu "Event Horizon" a zvou na silvestrovský večírek (25.12.2023 09:12)
- Recenze: Madhouse Express se na skvělém albu "Something With Space" vznášejí na obláčcích vesmírných mlhovin (13.10.2023 08:00)
- Video: Psychedelici Madhouse Express mají živý klip k "She Knows", představují nové album a lákají na velkolepý křest (21.09.2023 13:34)
- Rozhovory: Ricardo Delfino (Top RoofTop Fest) - Po letech jsem zmlsaný a koncert si nejlépe užiju v zákulisí (20.06.2023 08:00)
- Na karlovarském náměstí ožijí sedmdesátky, Flamengo s "Kuřetem v hodinkách" či soudobí psychedelici Madhouse Express (06.06.2023 09:49)
- Víkend v Kabinetu MÚZ bude pořádně divoký (24.04.2023 17:35)
- Fotogalerie: Večírek plný psychedeliky aneb Madhouse Express a Hypnotic Floor v Malostranské besedě (24.02.2023 11:36)
- Domácí psychedelici Madhouse Express spojují síly s Rakušany Hypnotic Floor a míří na společné turné (19.02.2023 10:54)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Queen AC/DC Kabát Sia U2 Rush Bono Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu