Jamaron reagují na válku klipem k naštvanému songu "Nepatrný ztráty"

19.04.2023 09:18 - Ondřej Hricko | foto: Lucas Kozel

Třetí album od Jamaron s názvem "Generace" vyšlo teprve před rokem, a kapela už chystá plány na jeho nástupce. Ještě letos hodlá vydat několik singlů a na podzim (možná) oslavit deset let existence. První novinkou z nové éry je píseň "Nepatrný ztráty", která reflektuje vpád ruských vojsk na Ukrajinu.

Jamaron ji napsali krátce po začátku války, ale celý rok ji pilovali až do současné podoby. "Tajně jsme doufali, že až song vydáme, nebude už aktuální, ale téma je bohužel stále mezi námi, a i když pro někoho zevšednělo, ve mně vyvolává silné emoce, které prostupují celým textem singlu," vysvětluje frontmanka Marie Dostálová.

Skladba je na poměry skupiny řízná, vyznačuje se nabroušenými riffy i naštvaným vokálem. Otevírá ji trochu otřepaný zvuk sirény a zvonů, čímž ale muzikanti zřejmě odkazují na válečný konflikt. Zdobí ji navíc dynamický klip, který má solidní kameru, byť nepřináší žádný zásadní vizuální zážitek. "Nepatrný ztráty" jsou povedeným startem a lákadlem na další etapu téhle pražské party.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY