Rammstein připomenou desku "Sehnsucht" nabušenou výroční reedicí

23.04.2023 12:11 - Jaromír Koc | foto: Universal Music

Když koncem roku 2020 vydali Rammstein reedici svého debutového alba "Herzeleid", bylo tak nějak vcelku jasné, že podobný osud postihne i později vydané nahrávky. Za pár měsíců tak přijde na řadu v pořadí druhý kus v diskografii této německé kapely - kultovní "Sehnsucht".

Rammstein - Sehnsucht - Anniversary Edition
© Universal Music
Deska se poprvé objevila na trhu v srpnu roku 1997 a přinesla dnes již legendární hity "Engel", "Du hast" nebo "Bück dich", které skupinu konečně zavály i na první příčky prodejních a rádiových hitparád. A 9. června tohoto roku vyjde "Sehnsucht" ve speciální výroční edici. A to by nebyli Rammstein, aby to celé nebylo speciální a pro fandy naprosto výjimečné.

Titul "Sehnsucht Anniversary Edition" bude k dispozici digitálně, na CD, kazetě a dvou různých vinylech. Zatímco kompaktní disk bude zabalen v osmipanelovém digipacku velikosti Blu-ray a bude obsahovat i čtyřicetistránkový booklet a obal z embosované stříbrné fólie, vinylová deska bude mít balení ještě exkluzivnější. Jak černá, tak bílá verze bude ukryta v trojitém gatefoldu se čtyřicetistránkovým bookletem v embosovaném boxu ze stříbrné fólie. Obě varianty bookletů budou obsahovat i celou řadu dosud nepublikovaných a znovu upravených fotografií od Gottfrieda Helnweina. Celé toto přepracování si navíc vzal na starost výtvarník originálního vizuálu alba Dirk Rudolph.

Výjimečný nebude ale jen obal výroční edice, ale i její hudební obsah. Kultovní kolekce vyjde totiž úplně poprvé v remasterovaném HD zvuku a krom jedenácti původních songů přinese i bonus v podobě nově smíchané verze písně "Spiel mit mir". Kompletní tracklist tak bude vypadat následovně: Sehnsucht, Engel, Tier, Bestrafe mich, Du hast, Bück dich, Spiel mit mir, Klavier, Alter Mann, Eifersucht, Küss mich (Fellfrosch), Spiel mit mir (2023 Mix).



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY