Elizabeth Kopecká v klipu "Good Times" upozorňuje na sílu selektivní paměti

16.04.2023 17:49 - Milan Menčík | foto: Lucie Dvořáková

Z poslední řady SuperStar, která se konala v roce 2021, nezůstal v paměti pouze výrazný vítěz Adam Pavlovčin, ale také dívka, která se umístila hned za ním - Elizabeth Kopecká. Ta se právě nyní připomíná novým singlem a klipem "Good Times", kterým navazuje na předchůdce "Summer Boyfriend".

"Song je o selektivní paměti. Člověk si častokrát pamatuje jen to hezké a zapomíná na to, jak mu bývalí partneři ublížili. Zpívám tedy o tom, jak mi chybí hezké chvíle, ale ráda bych si vzpomněla i na to, jak jsem se doopravdy cítila, na svoje zlomené srdce. Byla to pro mě premiéra skládat songy na songwriting campu a musím přiznat, že to byl jeden z nejhezčích zážitků mé kariéry. Přivezla jsem si domů dva songy a jedním z nich je právě 'Good Times'. Ráda bych na kempy jezdila častěji. Ti, kteří chtějí stvořit něco krásného a neflákat řemeslo, jsou přesně ten okruh lidí, ve kterém chci být," vysvětluje zpěvačka.

Člověka, který nesleduje současný zahraniční pop ani trendy, zaujme povedená melodická linka i chytlavý rytmus písně, která vznikla na posledním ročníku Songwriting Campu CZ. Podílela se na ní samotná interpretka, ale také britský producent, skladatel a pianista Charlie Bryce Wallace nebo Alan Roy Scott, který je podepsán pod nahrávkami od Céline Dion, Cher či Rickyho Martina. Samozřejmě je otázkou, jestli by výsledek nevynikl lépe v českém jazyce, ale Elizabetina angličtina nezní špatně.

Klip vytvořila převážně dívčí síla. Nápad je společným dílem Kopecké a režisérky Anežky Horové, která si vzala na starost i role kameramanky a střihačky. Ve snímku se objeví i mladý motocyklista Oliver König. Nový song nebude chybět na chystaném debutovém albu, které slibuje pestrý materiál, na němž se podílejí zahraniční tvůrci a producenti i domácí hudební osobnosti.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY