"Seven Psalms", vyjde v květnu - musicserver.cz">

Paul Simon oznámil "ne-album" "Seven Psalms", vyjde v květnu

18.04.2023 17:46 - Jiří V. Matýsek | foto: Vojta Florian / musicserver.cz

Ačkoliv se Paul Simon stáhl z koncertování (naposledy hrál před publikem téměř před pěti lety) a z aktivního muzikantského života, nezahálí. Na květen letošního roku totiž připravil nahrávku "Seven Psalms". Bude koncipována jako zhruba půlhodinový, kompletně akustický kus o sedmi dílech.

Podle autorova prohlášení k němu celé - jak sám říká - "ne-album" přišlo ve snech. Zhruba dvakrát až třikrát do týdne se budil mezi půl čtvrtou a pátou ranní a psal texty. Hlavní inspirací byla biblická "Kniha žalmů". Ta je podle některých jakýmsi základem nebo praobrazem folkové hudby, a Simon jí tak svým způsobem a svým vlastním pojetím skládá hold.

"Seven Psalms" natočil z větší části sám s kytarou a řadou dalších akustických nástrojů. Doplňuje ho britský vokální ansámbl VOCES8, jazzový muzikant Wynton Marsalis a také Simonova manželka Edie Brickell. Dosavadní reakce hovoří o "meditativní, téměř hymnické zvukové krajině" a "složitě vrstveném díle". Krátký trailer najdete níže, kompletní kolekce vychází 19. května.

Tracklist desky "Seven Psalms" vypadá následovně: The Lord, Love Is Like A Braid, My Professional Opinion, Your Forgiveness, Trail of Volcanoes, The Sacred Harp, Wait.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY