Metallica v kubrickovském klipu k velkolepé skladbě "72 Seasons" prolétává světelnými tunely

31.03.2023 07:57 - Jiří V. Matýsek | foto: Larry Busacca

Už čtvrtou ochutnávku z chystané studiovky "72 Seasons" připravila americká formace Metallica. A tentokrát sáhla po notně velkolepém, více než osmiminutovém titulním songu, který bude celou kolekci otvírat.

Píseň zastihuje kapelu v notně naštvané formě. Po celou dobu se jí daří držet thrashový tlak, mírně zpomalí až téměř v závěru, nakonec ale opět najede na nabroušené riffy. Podobně doslova plivaný text, složený z úsečných vět i jednoslovných veršů - jako by v tom všem byla slyšet i poněkud uhlazenější ozvěna alba "St. Anger". Škoda, že tu trochu schází gradace, s kterou uměla formace ve svých delších opusech tak dobře pracovat. Tady se jde rovnou do plného plynu a nezbývá mnoho prostoru pro další vývoj.

Doprovodný videoklip střídá záběry na muzikanty (přičemž kamera zpravidla rotuje kolem nich) s průlety do jakýchsi světelných tunelů, jež dají vzpomenout na slavnou sekvenci hvězdných bran z Kubrickova filmu "2001: Vesmírná odysea".

Kompletní nahrávka, kterou si v několika formátech i v kombech s tričkem můžete předobjednat v našem shopu, má nabídnout stopáž 77 minut, bude obsahovat dvanáct skladeb a vyjde 14. dubna. Den předtím budou mít fanoušci možnost si na plátnech kin vychutnat předpremiéru desky. Všechny písně dostanou exkluzivní vizuální podobu a navíc je doplní komentáře členů skupiny. Večer s jednou z největších metalových kapel světa se koná ve 110 kinech v Česku i na Slovensku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY