Foo Fighters pravděpodobně našli pro letní turné náhradu za Taylora Hawkinse

25.03.2023 09:52 - Ondřej Kocáb | foto: Marie Trávníčková

Pomalu, ale jistě se blíží návrat Foo Fighters na koncertní pódia. Od tragické smrti bubeníka Taylora Hawkinse uběhl již více než rok, kapela se však rozhodla pokračovat dál a své fanoušky prozatím potěšila zveřejněním sedmnácti potvrzených vystoupení. Otázkou však stále zůstává, kdo usedne za bicí soupravu.

Vypadá to, že volba padne na dvojici známých muzikantů. Prvním z nich je Matt Cameron, bubeník další legendární formace Pearl Jam. Druhým v pořadí by měl být Atom Willard, který v současnosti hraje s Against Me!, ale zkušenosti má i s bubnováním pro The Offspring nebo Angels & Airwaves.

Podle zdroje blízkého kapele se muzikanti rozhodují právě mezi nimi. "Foos během posledních několika měsíců spolupracovali s řadou hudebníků blízkých Taylorovi a kapele. Matt a Atom jsou favority pro koncerty, z nichž první je na programu v květnu. Finální dohoda se připravuje, ale zdá se velmi pravděpodobné, že Matt bude hrát právě tyto letní koncerty v USA. Atom se s ním však bude střídat. Oba zkoušeli ve Studiu 606, domovském studiu Foo Fighters. Matt byl velkým přítelem Taylora a je si velmi blízký i s frontmanem Davem Grohlem."

Rockeři kromě Spojených států zavítají i do Brazílie, Japonska nebo Kanady. V Evropě jsou zatím ohlášeny vystoupení na německých festivalech Rock Im Park a Rock Am Ring počátkem června.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY