Red Baron Band zkoumají ve "Without You" hranice závislostí

26.03.2023 10:39 - Jiří V. Matýsek | foto: Red Baron Band

Pražská hardrocková formace Red Baron Band chystá vydání nové kolekce "Last Chance" a servíruje z ní druhý singl, skladbu "Without You". Páté studiové album skupiny vyjde na britském labelu Roulette Media, nikoliv náhodně, 5. května tohoto roku.

Song "Without You" je mnohem více než první singl "Victoria" ovlivněn blues a jižanským rockem. Je vystavěn na výrazném riffu na slide kytaru, rozkvétá ve výrazném refrénu a vrcholí v divokém finále, v klipu zdůrazněném požitím modrého alkoholu nazvaného stejně jako píseň samotná. Ten muzikanty, do té doby hrající v zásadě pohodově a kultivovaně, pořádně rozdivočí. A roli oné svůdnice, která čarovný nápoj rozlévá do sklenic, se očividně dobře baví zpěvačka Marika Postlerová. Kytarista Paul Kowacz se zase blýskne vzdušným sólem. Píseň pojednává o tenké hranici mezi závislostí na lásce nebo alkoholu.

Na albu "Last Chance" se objeví celkem deset skladeb. Fanoušci mohou očekávat vyvážený mix rychlých i pomalejších písní. Skupina vytvořila unikátní a různorodou desku, která vzdává hold klasickým rockovým kapelám a zároveň se posouvá za hranice žánru. Všechna hudba a texty jsou z dílny členů kapely. "Cítíme, že se nám podařilo natočit velmi silné a pestré album. Doufáme, že všem přinese radost tak jako nám," říká frontman kapely Paul Kowacz. Křest alba proběhne 10. června 2023 v Malostranské Besedě v Praze.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY