- musicserver.cz">

Radiohead zase spolu. Nový materiál představí "během několika příštích let"

21.03.2023 07:55 - Kateřina Spacek | foto: Petr Klapper / musicserver.cz

Radiohead se vracejí. Tedy pomalu, ale jistě. V čerstvém rozhovoru pro časopis Prog Magazine se bubeník Philip Selway svěřil, že je s ostatními členy v úzkém kontaktu. Nové skladby by podle něj mohly vyjít "během několika příštích let".

"Pořád o něčem mluvíme," řekl a dodal: "Fanoušci si ovšem budou muset ještě nějakou dobu počkat. Když totiž začala pandemie, každý z nás se pustil do vlastních projektů a chtěl je někam dovést. Naše aktivity se však nečekaně rozrostly, a tak si se společným návratem dáváme na čas, abychom se v současné době mohli věnovat tomu, co nás skutečně naplňuje."

Zmíněné projekty zahrnují Selwayovu nedávnou sólovku "Strange Dance" a bokovku Thoma Yorka a Jonnyho Greenwooda (s Tomem Skinnerem z jazzového bandu Sons Of Kemet) The Smile. O tom, co bude s jejich domovskou kapelou dál, se prý spolu neustále baví.

Jejich posledním společným počinem byla kolekce "A Moon Shaped Pool" z roku 2016, na turné byli naposledy v roce 2018. Předloni, u příležitosti 21. výročí desek "Kid A" a "Amnesiac", vyšlo speciální trojalbum. Dostalo název "Kid A Mnesia" a vedle obou remasterovaných nahrávek nabídlo b-strany singlů nebo záznamy ze studiových sessions.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY