Chvrches se připomínají singlem "Over"

21.03.2023 16:33 - Honza Balušek | foto: Marie Trávníčková

Chvrches vydali své dosud poslední album "Screen Violence" v roce 2021. To se mimo jiné umístilo na šesté příčce našeho výročního žebříčku nejlepších zahraničních desek. Skotská kapela sice aktuálně na jeho následovníkovi nepracuje, ale přece jen se rozhodla svým fanouškům alespoň trochu připomenout. A tak do světa vyslala singl "Over". Důvodem jeho vydání může být i to, že právě předskakuje na turné kolegům z Coldplay.

Novinka má být samostatným singlem, který prozatím nepředznamenává žádnou další éru formace, plynuje tedy navazuje na výše zmíněnou nahrávku, na níž by bez problémů našla své místo. Bombastický elektronický zvuk doplňuje kytara, prim ale samozřejmě hraje zpěv frontwoman Lauren Mayberry.

Videoklip je prý prvním od roku 2018, během jehož vzniku se všichni členové skupiny setkali na jednom místě. Všechny předchozí snímky museli kvůli tehdejší situaci (tedy hlavně kvůli covidu) natáčet samostatně před zeleným plátnem. V tom nejnovějším se sice dočkáme jen hrajících a zpívajících muzikantů, ovšem noc, působivá světla a dronové záběry dojem z písničky nádherně umocňují. Škoda jen, že na další hudbu od Chvrches budeme čekat dlouho. Nic dalšího složeno, natožpak nahráno totiž ještě nemají.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY