Polská zpěvačka Blanka vyráží na Eurovizi s letní hitovkou "Solo"

16.03.2023 14:42 - Honza Balušek | foto: Warner Music

Letošní ročník Eurovision Song Contest je už za rohem, a tak se v éteru začínají prosazovat soutěžní písničky z různých zemí. Česko bude letos reprezentovat dívčí formace Vesna se songem "My Sister's Crown", naši severní sousedé do klání vyšlou mladou pěnici, která se prezentuje pouze jménem Blanka.

Třiadvacetiletá zpěvačka s polsko-bulharskými kořeny se zpěvu věnuje už od čtrnácti let a zkušenosti získala i v New Yorku, kde strávila čtyři roky. Její aktuální singl "Solo", s nímž bude letos na Eurovizi soutěžit, se už stal v Polsku solidním hitem, videoklip má na YouTube přes 14 milionů přehrání. Jestli bude mít houpavá letní melodie v hudebním klání úspěch, zjistíme už za několik týdnů. Pokud by se vám písnička zalíbila, můžete si pustit i její živou akustickou podobu, v níž Blanka dokazuje, že se umí ve skvělém světle předvést i naživo.

Eurovision Song Contest 2023 se letos odehraje v britském Liverpoolu, který nahradí ukrajinský Kyjev, kde by za normálních okolností měla soutěž proběhnout - loni totiž vyhrála právě tamní formace Kalush Orchestra s písní "Stefanija". Semifinálová kola jsou naplánovaná na 9. a 11. května, finále se uskuteční v sobotu 13. května.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY