Everything But The Girl v klipu "Run A Red Light" přibližují pocity zranitelnosti

16.03.2023 18:25 - Dan Hájek | foto: Edward Bishop

Chystaná novinka "Fuse" od Everything But The Girl získává čím dál čitelnější obrysy. Nejnovějším přírůstkem v jejím představování je pomalejší, přesto nemálo hypnotická píseň "Run A Red Light".

Svým způsobem jde o baladu nesenou klavírní linkou, jež je obalena synťáky a krotkým beatem. Ben Watt ji vystavěl velmi citlivě, přesto v ní nezapomněl na své klubové kořeny. Tracey Thorn se pak zamýšlí nad pocitem jakési neporazitelnosti a zranitelnosti. Vypráví příběh o muži, který během končící nocí sní, že jeho velká chvíle je hned za rohem, a ona statečnost a dobré úmysly maskují jeho vlastní zranitelnost. Inspirací prý byly zkušenosti a zážitky jejího muzikantského i životního partnera za poslední roky.

Doprovodné video opět režíroval Charlie Di Placido a obsadil do něj tanečníky Vanessu Pang a Samuela Caleb Baxtera. Natáčelo se na jeden dlouhý záběr a výše popsaná zápletka hlavního aktéra je zabalena do jakési snové sekvence, v níž do sebe jednotlivé postavy, oblečení, pohyb a režie krásně zapadají. Choreografie se tak nepřímo stala dalším výrazovým prostředkem v aktuální tvorbě této dvojice.

Připomeňme, že album "Fuse" od Everything But The Girl vyjde v pátek 21. dubna a přinese těchto deset skladeb: Nothing Left To Lose, Run A Red Light, Caution To The Wind, When You Mess Up, Time and Time Again, No One Knows We’re Dancing, Lost, Forever, Interior Space, Karaoke. Níže si kromě videa k singlu "Run A Red Light" můžete poslechnout kompozici "Caution To The Wind". Deska je v několika verzích v předprodeji v našem shopu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY