Tame Impala sdílejí fantasy song "Wings Of Time" z filmu "Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves"

12.03.2023 16:08 - Kateřina Spacek | foto: Marie Trávníčková / musicerver.cz

Australskou skupinu Tame Impala postihla v týdnu nepříjemná situace - hlavní mozek multiinstrumentalista Kevin Parker si zlomil kyčel. Po konzultaci s lékaři ale nakonec bude i nadále pokračovat v mezinárodním turné.

Nezastavitelnou psychedelickou sílu tohoto umělce jakoby násobí nová píseň "Wings Of Time". Ta bude součástí připravovaného filmu "Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves", který je inspirovaný slavnou hrou.

"Když jsem byl požádán, abych vytvořil skladbu pro soundtrack k 'D&D', připadalo mi to jako skvělá příležitost, jak se oddat své dlouholeté lásce k fantasy prog rocku," říká autor. "Ke spolupráci jsem přizval svého dobrého přítele Nicholase Allbrooka, o kterém vím, že si tohoto tématu váží nejvíc. Na dvě noci jsme si ve Španělsku pronajali vilu, která tak trochu připomínala hrad, odběhli jsme si tam z festivalu Primavera. Zůstali jsme vzhůru dlouho do noci a vymýšleli podivné nápady a texty písní. Až nakonec vznikla 'Wings Of Time'."

Výsledek zní přesně jako z fantasy filmu, a to díky nabitým bicím a zlověstným kytarám, které evokují vlivy prog-rocku. Song je mnohem tlumenější než běžná tvorba Parkera & spol., nemá v sobě tu typickou tejmimpalovskou psychedeliku, na kterou jsou fanoušci zvyklí. Poslech je to ale příjemný.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY