Hooverphonic zahrají v červnu pod širým nebem v Ledárnách

10.03.2023 19:32 - Tisková zpráva | foto: Red Triangle

Oblíbená belgická skupina Hooverphonic zahraje 17. června na open air scéně v pražských Ledárnách Braník. Kapela vystoupí v čele se zpěvačkou Geike, se kterou nahráli hity nabité album "The Magnificient Tree". Hooverphonic chystají na začátek příštího roku nové album a již koncem března bychom se měli dočkat prvního singlu. Vstupenky za 1 090 Kč pořídíte od pondělí 13. března 10:00 na GoOut.cz.

Hooverphonic plakát
© Red Triangle
Chystané album bude dle vyjádření formace až po okraj plné tanečních songů, které si berou nejednu inspiraci z devadesátých let, z éry, která je s Hooverphonic neoddělitelně spjata. Hlavní hybatel kapely Alex Callier dospěl v roce 1990 a hned na začátku devadesátek se stal profesionálním hudebníkem.

Tato dekáda dala vzniknout nepřebernému množství žánrů a subžánrů od trip hopu, housu nebo trance. Alex pocítil tvůrčí nutkání znovu experimentovat s rozmanitostí zvuků, a proto vznikl zbrusu nový remix prvního singlu "Mysterious" s nádechem Williama Orbita, Faithless, Massive Attack a Moloko. Je to skvěle vyprodukovaný taneční materiál dneška inspirovaný zvuky včerejška.

Nové album vyjde začátkem roku 2024, ale již během letoška se dočkáme novinek v podobě hned několika singlů. Už koncem března by měl spatřit světlo světa první z nich. Věříme, že se ochutnávky nové desky dočkáme i v koncertním setu Hooverphonic v Ledárnách.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY