Ashnikko se v surrealistickém klipu "Worms" podobá komiksové Tank Girl

13.03.2023 09:07 - Kateřina Spacek | foto: Mark Horton

Modrovlasá Ashnikko před časem potvrdila, že její očekávané debutové album "WEEDKILLER" vyjde 2. června u Parlophone Records. Nyní přichází s novým singlem "Worms" a doprovodným videoklipem.

Zpěvačka ze Severní Karolíny se nechala slyšet, že inspirací pro její tvorbu jí byly muzikantky jako M.I.A., Gwen Stefani, Janis Joplin, Joan Jett, Björk, Kelis a Missy Elliott a že vždy chtěla ve svých vlastních skladbách předávat stejně silná a nezávislá poselství.

To je poměrně dost zřejmé i z nejnovějšího videa. Jeho režisér Raman Djafari o něm říká: "Chtěl jsem vytvořit rozsáhlý svět, který se rozprostírá daleko za hranicemi tohoto jednoho klipu, jako by v něm čekalo nepřeberné množství příběhů. Oddával jsem se své lásce ke tvoření kreatur, a vytvořil jsem desítky postav, monster, robotů a k tomu obrovský monster truck. Bylo pro mě důležité, aby svět kolem tohoto alba ožil."

A jak řekl, tak učinil. Ashnikko se opravdu ve "Worms", v dystopické krajině nasáklé surrealismem, prohání v jakémsi monster trucku. Vzdáleně tak připomíná komiksovou Tank Girl, která byla podobnou ranařkou. Někdo by dokonce mohl poukázat na to, že se tahle modrovlasá umělkyně snaží napodobit Grimes. A tak nikoho nepřekvapí, že tyhle dvě spolu už navázaly spolupráci, a to v písni "Cry". Tu si můžete pustit dole.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY