Sophie Ellis-Bextor je zpět. Vydává album "HANA"

06.06.2023 12:51 - Jaromír Koc | foto: SonyBMG

Od poslední řadové desky zpěvačky Sophie Ellis-Bextor, která se jmenovala "Familia", uplyne koncem léta již sedm let. Nyní je tu konečně její nástupce. Dostal prostý název "HANA".

Sophie Eliis-Bextor - HANA
© SonyBMG
Sophie během těch roků rozhodně nezahálela. Krátce poté, co zabodovala se zmíněnou předchozí studiovkou, vydala kolekci svých hitů v nových aranžích, v době pandemie následovala i první výběrovka a prozatím poslední položkou její diskografie byl živák mapující její tehdejší turné.

Čerstvé album pojmenované "HANA", což je japonský výraz pro květinu, je dle slov autorky silně popové. Dvanáct optimistických songů se ve svých textech zabývá takovými tématy, jako jsou nové začátky a úvahy o smyslu našich životů. Velký podíl na finálním zvuku nahrávky má i britský zpěvák a skladatel Ed Harcourt, jde mimochodem již o třetí jejich spolupráci.

Slova o příjemných popových písních potvrzují i již vydané tři singly, které si můžete poslechnout níže. Dodejme ještě, že titul je ve Velké Británii k mání od druhého červnového dne, kdy vyšel nejen digitálně, ale i na CD, kazetě a dvou barevných vinylech. Do Evropské unie se "HANA" dostane na CD se zhruba týdenním zpožděním, na vinyly si budeme muset počkat až do 16. června. Naštěstí bude album díky distribuci k mání i v českých obchodech.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY