Loreen představila novou píseň pro Eurovizi. Její první vystoupení s "Tattoo" přerušil aktivista

28.02.2023 11:42 - Lukáš Boček | foto: Universal

Loreen své fanoušky pořádně napíná: o novém albu "Atlas" mluví již dobré tři roky, ale jeho vydání je stále v nedohlednu. Aby posluchačům čekání o něco zkrátila, zapojila se do letošního ročníku Melodifestivalen, v němž Švédi volí svého zástupce do Eurovize. Pro soutěž napsala skladbu "Tattoo", se kterou se jí podařilo své kolo vyhrát a postoupit přímo do finále.

Své uhrančivé vystoupení, v němž hlavní roli hrál éterický projev a také vizuálně originální stage, ovšem interpretka netradičně odehrála (téměř celé) dvakrát. Na vině je výtržník, který se přímo během živého představení vkradl na pódium a směrem k publiku nastavil transparent. Nic netušící Loreen to zjistila až ve chvíli, kdy organizátoři zastavili hudební doprovod, takže nezbylo než výstup následně zopakovat.

Vítězka Eurovize z roku 2012 se však zdá být nad věcí. Na adresu mladého aktivisty po soutěži uvedla: "Necítila jsem vůbec žádnou nepřátelskou energii. Myslela jsem si, že jen došlo k technickým problémům." Pro čin narušitele má dle svých slov dokonce pochopení. "Tito lidé často pomáhají zlepšovat život náš všech v oblasti lidských práv nebo ochrany životního prostředí," dodala.

Euforická skladba se u posluchačů dočkala velmi vřelého přijetí. Svědčí o tom i první místo, které zpěvačce vynesly hlasy diváků. Na nepřerušené vystoupení se můžete podívat níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY