Miley Cyrus stačily na dobytí českých rádií tři týdny, Calin a Viktor Sheen společně kralují albům

15.02.2023 09:00 - Josef Martínek | foto: Columbia Records

Za nezvykle krátkou dobu se Miley Cyrus probojovala do čela tuzemského rádiového žebříčku. K tomu, aby přeskočila všechny soupeře, jí s hitem "Flowers" stačila pouhá tři kola v éteru. Albové hitparádě dle očekávání vládnou Calin a Viktor Sheen se společnou novinkou "ROADTRIP".
Miley Cyrus - Flowers
© Columbia Records
RÁDIA - Před dvěma týdny jednačtyřicátá, minule už devatenáctá a nyní první. Jízdu Miley Cyrus domácí rádiovou hitparádu lze bez přehánění označit jako spanilou. Vždyť obvykle našim dramaturgům trvá dlouhé měsíce, než v zahraničí úspěšné singly nasadí do nejvyšších rotací. Hit "Flowers", který zpěvačka adresuje svému bývalému manželovi Liamu Hemsworthovi, už předtím ovládl žebříčky v mnoha zemích světa, včetně USA a Velké Británie. Dělá tím skvělou reklamu svému novému albu "Endless Summer Vacation", které vyjde 10. března.

Sedmkrát vítězný Lewis Capaldi se v týdnu svého pražského koncertu dalšího vavřínu nedočkal, s "Forget Me" mu náleží stříbrná příčka. Na stupně vítězů se vrátili Chinaski, jejichž song "Měl bych si boty zout" se předtím ve společnosti tří nejhranějších ocitl naposledy v prosinci.

Po úspěchu na Grammy i Brit Awards si polepšil Harry Styles - zásluhou "As It Was" získal k dobru tři místa, a patří mu bramborový post. Ještě razantněji poskočila Rihanna, o které se v posledních dnech hodně mluvilo v souvislosti s jejím vystoupením o poločasové pauze Super Bowlu a odtajněním těhotenství. S filmovou "Lift Me Up" se z třiatřicítky přesunula na číslo šest.

Nejlépe umístěná novinka startuje vysoko, na osmnáctce. Postaralo se o ni berlínské duo producentů Twocolors s písní "Heavy Metal Love". Taneční hudbu zastupují také Tiësto a vycházející kanadská hvězda Tate McRae s "10:35" na čtyřicáté třetí příčce.

Liberečtí ATMO Music a Sebastian se už poněkolikáté spojili ve skladbě "C'est la vie", která začíná jako padesátá sedmá nejpřehrávanější. Dvaaosmdesátý řádek obléhá písničkář RODAN, který s "Introvert Party Club" usiloval o úspěch v nedávno konaném národním kole Eurovize.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Miley Cyrus - Flowers
  2. Lewis Capaldi - Forget Me
  3. Chinaski - Měl bych si boty zout
  4. Harry Styles - As It Was
  5. Kryštof - Co bude pak
  6. Rihanna - Lift Me Up
  7. Ed Sheeran - Celestial
  8. Felix Jaehn feat. Ray Dalton - Call It Love
  9. Mirai - Vedle tebe usínám
  10. Rat City feat. Audun Haukvik - Lucky Luke


Calin & Viktor Sheen - ROADTRIP
© Mike Roft Records
ALBA - Když se spojí dva fenomény současnosti, nemůže z toho být nic jiného než první místo albového žebříčku. Calin i Viktor Sheen se v posledních letech těší masivní podpoře posluchačů, která jejich sólové počiny týden co týden drží na špici domácího žebříčku. Společné album "ROADTRIP" proto logicky startuje na vrcholu pořadí a dost možná bude trvat delší dobu, než se najde nějaký přemožitel. Výmluvný je i pohled do hitparády digitálních singlů - v top desítce totiž songy z této nahrávky zabraly hned devět pozic, vklínila se mezi ně pouze Miley Cyrus s "Flowers". V říjnu oba na Spotify nejposlouchanější čeští interpreti vystoupí v pražské O2 areně, kde desku pokřtí.

Vedle triumfující novinky se Sheen v top ten udržel i s trojicí svých předešlých studiovek: druhý je s "Příběhy a sny", osmý s titulem "Černobílej svět" a na desítce najdeme jeho "Barvy". Čtyři zářezy mezi elitou, to se rovná husarskému kousku. Calin boduje coby "POPSTAR" na čtyřce, takže pod pěti z deseti nejžádanějších položek jsou podepsáni tito dva umělci.

PTK si po minulém zlatu s "Golden Hill" pohoršil na číslo tři. O druhou novinku elitní společnosti se postaral slovenský Samey se svou čtvrtou řadovkou "Slzy ulic". Mezi převážně rapovými hosty v čele s Rytmusem nebo Separem najdeme také jméno popového Adama Mišíka.

Prapor zahraničního mainstreamu drží pouze šestí Måneskin se třetí studiovkou "Rush!" a devátý Harry Styles zásluhou "Harry's House", alba roku dle akademie Grammy. Posluchači zaznamenali také úspěch Beyoncé, která získala na udílení prestižních cen hned čtyři pozlacené gramofónky. S opusem "Renaissance" poskočila hned o třicet dva míst výše, na současnou devětatřicítku.

Top 10 - alba:
  1. N Calin & Viktor Sheen - ROADTRIP
  2. Viktor Sheen - Příběhy a sny
  3. PTK - Golden Hill
  4. Calin - POPSTAR
  5. N Samey - Slzy ulic
  6. Måneskin - Rush!
  7. Yzomandias & Nik Tendo - Kruhy & vlny
  8. Viktor Sheen - Černobílej svět
  9. Harry Styles - Harry's House
  10. Viktor Sheen - Barvy

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 6. najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY