Jakub König připravuje sólovou desku s Petrem Ostrouchovem a Aid Kidem

15.02.2023 17:02 - Honza Průša | foto: Honza Průša / musicserver.cz

Na přelomu svých pětačtyřicátých narozenin začal Jakub König, známý jako maskovaný Kittchen nebo ústřední postava smečky Zvíře jménem Podzim, pracovat na své první sólovce. Dělá na ní se svým parťákem ze Zvířete i Kittchena Ondrou Mikulou (Aid Kidem) a poprvé také s Petrem Ostrouchovem, který stojí za fantastickými deskami Vladimíra Mišíka nebo Lenky Dusilové.

Jakub k vlastní kolekci směřoval už delší dobu, největší indicii na toto téma pustil do světa před dvěma lety na albu "Puls" v songu "Za sebe", kde zpívá: "Dneska to vypadá, že přišel čas zpívat písničky pod vlastním jménem." Tenkrát jsme to mohli číst tak, že Kittchen sundá masku a transformuje se přirozeně ve zpěváka Königa. To, zda připravovaná nahrávka bude tím milníkem, který uspí Kittchena, nebo zda bude Jakub tvořit a vystupovat pod oběma identitami, ukáže až čas.

KITTCHEN · LUCIE

Jakub König je všestranně talentovaný umělec, kromě písní skládá hudbu k audioknihám i divadelním představením a v některých i vystupuje jako herec. Napsal několik knih včetně dystopického románu "Vřeteno". Zároveň dlouhé roky maluje. Od tužky, bělítka, fixy a barevných čtvrtek postupně přešel na akrylové inkousty a velká i menší bílá a černá plátna nebo kartónové čtvrtky. Stal se z něj svébytný výtvarník, jeho obrazy byly použity jako obaly několika desek (například "Půlnoční myš" od Plastic People Of The Universe nebo nádherný cover LP "Měsíc ve váze" folkového projektu Zapomělsem), ale dělal i několik obálek knih (například "Jákobovy barvy" o krutém osudu romského kluka v době druhé světové války).

Pro připravovanou studiovku spojuje právě výtvarné umění s hudbou - malování bere jako prostředek pro to si na tvorbu alba vydělat dostatečné množství peněz. A tak aktuálně prodává velké množství svých obrazů z poslední doby ve třech cenových kategoriích. Až do svých 45. narozenin, které bude mít 10. března, je nabízí na svém blogu, kde také vysvětluje své záměry a kde poprvé informoval o chystané sólovce. Ta by měla vyjít na podzim tohoto roku u Animal Music.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY