post-hudba vyslala do světa svou třetí desku "My všichni tady a teď"

14.02.2023 12:26 - Dan Hájek | foto: Štěpán Svoboda

Před necelými dvěma lety vyšlo album "Svět na konci roku nula". Na něm post-hudba přibližovala život uvnitř velkoměsta zasaženého pandemií, jež paralyzovala mnohé. Na novince "My všichni tady a teď" muzikanti v nastoleném tématu pokračují a po svém nahlížejí na snahu vyrovnat se s obrazem světa, který už nikdy nebude takový jako dřív. Na podzim ji předznamenal singl "FOMO" (doprovodné video najdete pod článkem).

Dominik Zezula a Tomáš Havlen tvrdí, že to je vlastně nejvíc politická věc, kterou kdy natočili. "I když ve výsledku tam převládá spíš smutek a snaha o nalezení nějakýho coping mechanismu. Planeta hoří, v našich městech mají auta víc práv než polovina jejich obyvatel, na dovolený se očekává, že budeš stejně k dispozici, a samotná možnost zaplatit každej měsíc nájem se mění v luxus. V normálním světě by tohle album nikdy nevzniklo," doplňují.

Hudebně se dvojice taktéž posunula. Zůstaly experimenty ze zmíněného "Světa na konci roku nula", avšak tentokráte se více zaměřila na klasické písničkářství s výraznými refrény. Zvuk kytar se tu potkává s tanečními beaty a hned několika zdroji inspirací, mezi nimi jsou třeba UK garage, hyperpop, hardcore, indie folk, trap nebo surf rock a black metal.

Deska "My všichni tady a teď" se na digitálních platformách objevila v pondělí 13. února a post-hudba na ni připravila těchto deset tracků: Opusťte Pompeje, 90's kids, Spousta krásných aut, Nouzový východ, Poslední holubi/andrés iniesta, FOMO, Nejlepší brankář na středozápadě, Vrostl strom, Hotel Palace Boa Vista, Hranolky kečup seriál. Nahrávka vyšla ve spolupráci labelů Full Moon Forum a Bad Names.

Živě své čerstvé dílo oba pánové představí na těchto koncertech:

4. března - Ostrava, Dock
23. března - Bratislava, Nová Cvernovka
25. března - Ústí nad Labem, Národní dům
30. března - Praha, Fuchs2
4. dubna - Olomouc, Kateřinská 10
5. dubna - Plzeň, Pod Lampou
11. dubna - Brno, Kabinet múz
12. dubna - Brno, Kabinet múz
14. dubna - Litomyšl, Kotelna



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY