Thomas Bangalter z Daft Punk chystá po dvaceti letech druhou sólovku

02.02.2023 12:52 - Kateřina Spacek | foto: Stephane Mane

Legendární francouzské duo Daft Punk se před rokem rozloučilo se svými fanoušky prostřednictvím osmiminutového videa "Epilogue". Nyní jedna jeho polovina vstupuje znovu na scénu. Thomas Bangalter hodlá nadchnout fanoušky svým sólovým albem "Mythologies". To vyjde 7. dubna prostřednictvím Erato/Warner Classics.

Chystané dílo bude devadesátiminutovou nahrávkou, v níž autor nově představuje svůj kompoziční styl. Jak sám prozradil, inspiraci tentokrát nečerpal z elektronické muziky, ale z orchestrální hudby, určené zejména pro balet. O tom se ostatně můžete přesvědčit na vlastní uši - pod článkem najdete první zveřejněnou skladbu "L’Accouchement".

"Mythologies" nebude Thomasův první sólový počin. V roce 2003 vydal kolekci "Outrage", rok předtím složil ještě soundtrack ke snímku "Irréversible". V roce 2018 se podílel na soundtracku k filmu "Climax" Gaspara Noého. Už v roce 2021 oznámil spolu s Guy-Manuelem de Homem-Christem, svým spoluhráčem z Daft Punk, že se plánují rozejít. Nicméně od té doby vyrukovali s deluxe vinylovou reedicí alba "Homework".

Tracklist desky "Mythologies" je následující: Premiers Mouvements, Le Catch, Thalestris, Les Gémeaux I, Les Amazones, L’Arrivée d’Alexandre, Treize Nuits, Danae, Zeus, L’Accouchement, Les Gorgones, Renaissances, Le Minotaure, Eden, Arès, Aphrodite, Les Naïades, Pas de Deux, Circonvolutions, Les Gémeaux II, Icare, Danse Funèbre, La Guerre.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY