I Love You Honey Bunny bijí s "Lose Control" a sirénami na poplach

08.02.2023 17:53 - Hana Bukáčková | foto: Petra Charvátová

Kolem skupiny I Love You Honey Bunny se budou letos dít velké věci. V plánu je především následovník debutu "Cosmic Background Radiation", který by měl vyjít v dubnu pod názvem "We Just Had a Wonderful Time". Album vzniklo během covidové doby a nyní na ně láká pilotní singl "Lose Control". Jeho poselstvím je zjištění, že deprese není sprosté slovo.

"Jak název napovídá, 'Lose Control' je o nutkavém pocitu ztráty kontroly nad děním ve vlastním životě. V textu nemáme na mysli, že by člověk chtěl svůj život úplně vzdát, spíš že se cítí zahlcený. Nestíhá sledovat, co se kolem něj děje, všechno se kupí na sebe a nastává nekonečný bludný kruh," zasvěcuje do obsahového kontextu frontman Sebastian.

Písnička vznikla na pomyslné ose Praha - Amsterdam - Karlovy Vary. V českém hlavním městě vznikl základní nápad, v nizozemské metropoli pod producentskými křídly Koena van de Wardta (Klangstof) a Stevena Grahama Ansella (Blood Red Shoes) zformovali finální podobu skladby a oblíbená lázeňská destinace jí nakonec dala obrazovou tvář.

Natáčelo se v legendárním hotelu Thermal. "Jedná se o brutalistní budovu z počátku sedmdesátých let. Uprostřed hotelu se nachází konferenční místnost, která je kompletně osazená červenými panely s retro-futuristickým stropem. Od počátku jsme se snažili ladit barevnou paletu videoklipu čistě do dvou barev. Převážně však do červené, která je opravu agresivní a skvěle vystihuje náladu písně," přibližuje kytarista Martin.

Výsledkem je povedené dílko, a to jak po vizuální, tak po hudební stránce. Zvuk rozbíjejí sirény, potlesk, pochodující tempo. Baví mě hra se světly a stíny siluet postav ve chvíli, než proti sobě vyběhnou v závěrečné scéně. Ojedinělé je i zmíněné stropní osvětlení. Vizuální stránka doplňuje tu obsahovou, kdy si kolikrát vsugerujeme, že musíme být dokonalí a jednat strojově. Kvůli tomu nestíháme vnímat okolí, chceme splynout s davem a bojíme se jakéhokoliv zaškobrtnutí, abychom nebyli terčem pro druhé. Ale opak bývá pravdou.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY