Róisín Murphy uzavírá éru "Róisín Machine" koncertním filmem

23.01.2023 11:42 - Dan Hájek | foto: Selection

Pokud jste promarnili loňské vystoupení Róisín Murphy v pražském klubu Roxy, můžete si je teď vynahradit koncertním filmem, který zpěvačka aktuálně sdílí na sítích. "A Film by Róisín Machine" je live setem natočeným v prostoru PRG v Birminghamu během lockdownu v listopadu roku 2020. Tehdy muselo být celé turné k albu "Róisín Machine" posunuto na později.

Opuštěné skladiště bylo kompletně uzpůsobeno pro tuto koncertní produkci, včetně projekční plochy a speciálního setupu pro světelný park (imitující zlatou éru disca a newyorského Studia 54). Hlavní aktérku doprovází čtyřčlenný band a tanečnice. Během necelé hodiny a půl vystřídá hned několik kostýmů a dostane vás do varu diskotékovým groovem s prvky housu a techna. Donna Summer, Cabaret Voltaire i raní Daft Punk, to jsou hlavní zdroje inspirace. Živé bicí, kytarové vybrnkávačky a drive baskytary některým skladbám dodávají i odlesky funku. Bezchybná dračice Murphy odehrála vesměs celou tehdy čerstvě vydanou desku a připomněla i několik starších kousků.

Mnoho songů získalo speciální live remixové verze - taková "Something More" spojená s fragmentem hitovky "Let Me Know" je vypalovák neskutečného kalibru. Skvěle šlapají i "Incapable" nebo "Simulation". Vrcholem je pak zcela přepracovaná "Overpowered" s aktualizovaným zvukovým designem. Přídavky "Golden Era" a "Familiar Feeling" zde naopak zazněly v ryze unplugged úpravách.

"A Film by Róisín Machine" byl prvně streamován loni v půlce prosince. O měsíc a něco později se tak dostává opět na výsluní a je plně k dispozici. Róisín Murphy tímto snímkem zjevně uzavírá éru zmíněné kolekce, a my se pomalu můžeme těšit na nový zásek v její diskografii. Pro úplnost doplňujeme kompletní setlist večera: Jealousy Rhumba, ​Something More/Let Me Know, Murphy's Law, Incapable, Narcissus, Simulation, Forevermore/Cannot Contain This, Overpowered, Flash Of Light/We Got Together, Golden Era, Familiar Feeling.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY