Nick Waterhouse na duben ohlásil desku "The Fooler"

19.01.2023 18:26 - Kateřina Spacek | foto: Urko Dorronsoro

Nick Waterhouse letos vydá nové album. Ponese název "The Fooler" a vyjde 1. dubna. Po kolekci "Promenade Blue" z roku 2021 se bude jednat již o jeho šestou řadovku. A byla to právě předchozí nahrávka, kterou českému publiku měl tento talentovaný kytarista představit v pražském Rock Café. Bohužek kvůli covidovým restrikcím bylo toto vystoupení zrušeno.

Rodák z Los Angeles, zdá se, dosáhl ve své tvorbě průlomu - jeho texty nabývají stále vyšší kvality. Pořád se nechává inspirovat R'n'B, doo wopem a raným soulem, nyní se však pokusil vše vyjádřit více vypravěčským způsobem.

"Mnoho příběhů na desce vychází z tohoto pocitu plastičnosti. Co je to paměť? Co je to čas? Jaká je láska mezi dvěma lidskými bytostmi v tomto imaginárním městě? Je to kubistické. Posluchač vidí úhly mého života a neúprosně i mé kariéry, které se v tomto díle odrážejí ze všech stran najednou. Začal jsem znovu přemýšlet o svých univerzitních časech, o modernistických spisovatelích jako Virginia Woolf nebo Christopher Isherwood a o tom, co vidíte a co ne," popsal tak trochu filozoficky připravovaný počin Nick.

První ochutnávka v podobě singlu "Hide & Seek" je již venku. Waterhousův zamilovaný vokál se tu dotýká klasického písničkářství, zatímco texty poukazují na vymezený, atmosférický svět. Skladbu si můžete poslechnout níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY