Måneskin se v klipu ke "Gossip" svlékli do naha. A zahrál jim k tomu Tom Morello

16.01.2023 12:45 - Ondřej Hricko | foto: Sony Music

Na překvapivé a velice atraktivní spojení lákají v singlu "Gossip" italští rockeři a vítězové předminulého ročníku Eurovize Måneskin. Zahostoval si v něm totiž samotný Tom Morello, kytarista z Rage Against The Machine či Audioslave. Novinka je tak další upoutávkou na blížící se vydání jejich třetího alba "Rush!", které si hned v osmi (!!!) různých edicích můžete pořídit v našem shopu. Kolekce, která vyjde už v pátek 20. ledna, je vzhledem k rostoucí popularitě kapely velice očekávanou hudební událostí. Dosud z ní čtveřice vypustila písně "Mammamia", "Supermodel" a "The Loneliest".

Spolupráci s hvězdným kytaristou si prý formace nemohla vynachválit. Ačkoliv na prvotní riff přišel člen skupiny Thomas Raggi, Morello prý pomohl celou myšlenku rozvinout a dodal jí trochu svého koření. Video, které k singlu natočil Tommaso Ottomano, lze označit za zábavné. A jak je u Måneskin zvykem, opět se tu odhazují svršky a je to celé velice živelné. Energii tahle banda rozhodně neztrácí. "Gossip" je ale jinak veskrze typickou skladbou kapely s dobrým rock'n'rollovým groovem, byť hitovosti geniální "Mammamia" nebo emotivnosti "The Loneliest" nedosahuje.

Album produkoval Max Martin a Fabrizio Ferraguzzo a nahrávalo se ve studiích v Los Angeles, Itálii a Tokiu. Ještě připomeňme, že už letos 14. května se Måneskin vůbec poprvé představí v rámci samostatného koncertu v O2 areně, kde představí své hity i nové album. Tuzemskou premiéru si odbyli na Rock for People Hope v roce 2021.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY