Goran Bregović zahraje v Ostravě 2,5 hodinový koncert

02.07.2003 19:14 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Colours Of Ostrava
© facebook interpreta
Výjimečný zážitek slibuje vystoupení srbského hudebníka a skladatele Gorana Bregoviće a jeho téměř padesátičlenného Wedding And Funeral Bandu na mezinárodním hudebním festivalu Colours Of Ostrava (11. - 12.7.). Na pódiu se vedle Gorana Bregoviće, který zpívá a hraje na elektrickou kytaru, objeví dechová sekce z Bělehradu, dvojice bulharských zpěvaček, pravoslavný sbor, smyčcová sekce z Polska, perkuse, dirigent a sbormistr Ognjan Radivojević. Ve 2,5 hodinové hudební smršti zazní jak nejvýraznější skladby z filmů režiséra Emira Kusturici, např. "Ederlezi" z "Time Of The Gypsies", "In The Death Car" z "Arizona Dream", "Kalašnikov" a "Mesećina" z Undergroundu, tak i písně z posledního alba "Tales And Songs From Weddings And Funerals".

Festival Colours O Ostrava se koná od 11. do 12. července 2003 v centru Ostravy, v oblasti ulic Stodolní, Janáčkova, přilehlém prostoru a na výstavišti Černá louka. Kromě Gorana Bregoviće patří k hlavním hvězdám britská skupina Kosheen, ugandský hudebník Geoffrey Oryema, kterého světu objevil Peter Gabriel , izraelská hvězda Sheva, Te Vaka z Polynesie, britští Oi-Va-Voi, Suí Vesan či Korai Öröm z Maďarska a Drum machina s tirákem obřích bubnů z Polska, odtud přijedou i výborné kapely Hey a Tumbao. Za Českou republiku se představí kromě mnoha dalších např. J.A.R., Support Lesbiens, Kryštof či The Ecstasy Of Saint Theresa.

Vstupenky jsou k dostání v sítích Ticketstream, Ticketpro a na Slovensku v síti Ticketportal. Ceny vstupného na oba dny festivalu jsou do 10. 7. 499,- Kč a na místě 599,- Kč. Pořadatelem festivalu jsou Colour Production a Klub - cesty rytmu, generálním partnerem Česká spořitelna.

Více informací najdete na webu festivalu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY