Richard Müller a Emma Drobná spolu pohřbívají lásku

12.01.2023 12:20 - Honza Balušek | foto: Universal Music

Richard Müller v říjnu minulého roku vydal výborné album "Čierna labuť biela vrana", které mu na tělo ušili mimo jiné textař Peter Uličný, skladatel Ondřej Gregor Brzobohatý a producent Jan P. Muchow. A právě posledně jmenovaný se nyní zhostil i pro něj netradičního úkolu a posadil se na režisérskou stoličku při natáčení videoklipu k písni "Na pohrebe lásky".

Temně melancholická skladba o rozchodu je ozdobou zmíněné nahrávky, a i když by bez problémů fungovala i bez Emmy Drobné, jen v Müllerově podání, zpěvaččin vokální příspěvek samozřejmě není na škodu. I po několikerém poslechu nepřestane fascinovat, že se autoři písničku rozhodli nechat jen ve tříminutové verzi, když by bez problémů mohla za bouření smyčců a opakování refrénu trvat minut pět. Méně je někdy více a tady se to potvrdilo.

Novou desku Richarda Müllera na CD, vinylu i ve speciálním box setu koupíte v našem shopu!

Muchowův videoklip podtrhuje náladu skladby. Snímek ve formátu 4:3 a v černobílé podobě nabízí pomalé záběry na různé páry a nechává nás procítit jejich bolest. A pokud by měl někdo pocit, že je špatně, že páry netvoří pouze muž a žena, má pro něj muzikant, producent a nyní i režisér jen krátký vzkaz: "Láska je téma pro všechny, ať už máte rádi kohokoli. Richard i tvůrci klipu mají rádi všechny."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY