Billie Eilish si myslela, že U2 jsou z americké Pensylvánie. Může za to seriál "Kancl"

11.01.2023 09:18 - Honza Balušek | foto: Jan Kuča

Komediální filmy a televizní seriály mnohdy obsahují spousty popkulturních a dalších odkazů, jejichž vtipnost se často mine s diváky, kteří o nich nemají ani ponětí. Své o tom ví i Billie Eilish, která se natolik zamilovala do seriálu "Kancl" ("The Office"; pro seriálové příznivce: do té americké verze - pozn. red.), že jej prý na svém telefonu viděla alespoň třicetkrát. Vzhledem k typu humoru, jenž je v show, která diváky oblažovala původně v letech 2005 až 2013, přítomný, však mnoho vtipů považovala za skutečnost. Třeba to, že U2 jsou z města Scranton v Pensylvánii, v níž se "Kancl" odehrává.

Zpěvačka historku řekla v podcastu "Office Ladies" hereček Angely Kinsey a Jenny Fischer, kam jako velká fanynka s radostí zamířila. Přiznala v něm, že vzhledem ke svému věku obrovskou spoustu narážek a odkazů vůbec nepobrala, a tak to, že jsou U2 americká kapela z města Michaela Scotta & spol., brala za naprosto jasný fakt. Že se narodili na druhé straně zeměkoule, zjistila až před půlrokem.

"Loni v červnu jsme byli v Irsku. Byla jsem v hotelu a na pokoj mi přinesli květiny i s dopisem. A byl to opravdu, opravdu milý dopis a stálo v něm: 'Od Bona'. A já si říkám: 'Proč by mi Bono, který je ze Scrantonu, posílal něco do Irska? Co s ním má společného?' Psal: 'Vítej v mém rodném městě,' nebo tak něco. Ale U2 jsou ze Scrantonu! Tak jsem se pořád všech ptala: 'Proč mi Bono posílá kytky přes celý svět? Proč by to dělal?' A moji přátelé říkali: 'Billie, o čem to mluvíš? Jsou to Irové.' A já na to: 'Ne, nejsou.' "

Fanoušci seriálu musejí nyní teprve jednadvacetileté zpěvačce dát za pravdu, že v tom byla vskutku nevinně. V show se totiž Michael Scott zeptá svého kolegy Jima: "Hele, co je to za skupinu, která byla ze Scrantonu a která to dotáhla daleko? Byli to U2?" A ten naprosto bez zaváhání či jakéhokoli úsměvu či pomrknutí do kamery odpoví: "Ano." Cílová divácká skupina v době původního vysílání samozřejmě věděla, že jedna z nejslavnějších kapel světa určitě ze Scrantonu není, ale malá holka, kterou Billie tehdy byla, holt ne. Alespoň ale dala vzniknout půvabné historce.

Pokud vás ovšem více zajímá zpěvaččina hudba než její neznalosti, už 27. ledna budete mít možnost zažít její koncert v kině. I do českých sálů totiž zamíří pouze na jeden den snímek "Live at The O2 (Extended Cut)".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY