Dragonette už je pouze Martina. A na "Twennies" to jde poznat

11.01.2023 17:30 - Honza Balušek | foto: Dragonette Inc.

Dragonette si za dobu svého působení získali malý, ale o to věrnější zástup fanoušků, jimž jejich vkusný a energií napěchovaný electropop dělal radost po čtyři alba. Za novinkou "Twennies" však už stojí pouze frontmanka Martina Sorbara, a i když je deska fajn, na své předchůdkyně kvalitativně bohužel nemá.
7/10

Dragonette - Twennies

Skladby: Seasick, Hysteria, New Suit, Twennies, T-Shirt, Winning, Stormy, This Is All You Get, Good Intentions, Outie
Vydáno: 28.10.2022
Celkový čas: 26 minut
Vydavatel: Dragonette Inc.

Už při propagaci čtvrté řadovky "Royal Blues" z roku 2016 vyšlo najevo, že zpěvačka Martina Sorbara a její manžel Dan Kurtz nejsou několik let spolu, a později jak on, tak bubeník Dan Kurtz kapelu opustili. Název formace si ponechala její hlavní tvář a na sklonku minulého roku vydala pátou desku s názvem "Twennies". A na ní to Dragonette jsou i nejsou.

Jako celek je novinka stále zábavnou nahrávkou, přináší ale několik pachutí, kterých se při poslechu jen těžko zbavuje. Chytlavý electropop s průzračnými aranžemi vystřídal místy až indierockový zvuk, naštěstí zůstal Martinin přidrzlý zpěv. Zůstaly i chytlavé melodie, ale refrény jsou tak nějak méně průbojné. A i když jsme v posledních letech zvyklí na krátké stopáže alb, šestadvacet minut je přece jen už opravdu málo. Navíc po šesti letech čekání.

Je to stále dobré. Ale mohlo to být o něco lepší a mohlo toho být víc. V porovnání se čtyřmi předchozími studiovkami je "Twennies" prostě taková obyčejná a méně zábavná příbuzná. Na chvíli si s ní pokecáte, ale stejně se těšíte, až se vrátíte k těm starším, chytřejším a po všech stránkách prostě lepším.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY