Fanoušci Foo Fighters si mohou oddechnout: navzdory smrti Taylora Hawkinse skupina pokračuje

02.01.2023 07:57 - Jiří V. Matýsek | foto: Danny Clinch

Když na konci března 2022 zemřel bubeník Foo Fighters Taylor Hawkins, potenciálně to mohlo znamenat konec kapely. Hawkins pro ni byl totiž klíčový. Jejím členem se stal v roce 1997 a jeho bubenický um skvěle nakopává všechna alba od dvěma cenami Grammy oceněné nahrávky "There Is Nothing Left to Lose". Je tak pochopitelné, že parta kolem Davea Grohla stála v jistém ohledu na rozcestí: pokračovat, nebo značku Foo Fighters jednou provždy ukončit?

K radosti příznivců se muzikanti rozhodli pro první možnost. Oznámili to v příspěvku na sociálních sítích, který zveřejnili poslední den roku 2022, "nejtěžšího roku, kterým si skupina prošla", jak v postu zaznělo.

"Foo Fighters byli založeni před 27 lety jako odraz léčivé síly hudby a pokračování života. Za posledních 27 let naši fanoušci vybudovali celosvětovou komunitu, oddaný podpůrný systém, který nám pomohl překonat ty nejtemnější časy. Je to místo, kde jsme se mohli podělit o radost a bolest, naše naděje a strachy, je to společné spojení v refrénu života skrze hudbu. Bez Taylora bychom se nikdy nestali tou kapelou, kterou jsme - a víme, že bez Taylora odteď budeme jinou kapelou. Taky víme, že pro vás, pro fanoušky, byl Taylor stejně důležitý jako pro nás. A jsme si jistí, že až se znovu uvidíme - a bude to brzy -, jeho duch bude s námi každý večer," uvedli.

Alespoň tedy jedno ulehčení pro posluchače. Jak to bude u Foo Fighters nově vypadat na bubenickém postu a jaké jsou jejich budoucí plány, to je zatím ve hvězdách. Jisté ale je to, že ještě jednoho Hawkinsova bubenického příspěvku se dočkáme na nové desce Iggyho Popa "Every Loser". Ta vychází už 6. ledna.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY