Manowar se s fanoušky podělili o minidokument z koncertu na Špicberkách

28.12.2022 15:11 - Kateřina Spacek | foto: WEA International

Manowar se 16. dubna 2019 stali první významnou heavymetalovou kapelou, která zahrála v norském Longyearbyenu na souostroví Špicberky. Před více než třemi a půl lety se na toto magické, odlehlé místo sjeli příznivci skupiny z Norska a mnoha národů celého světa, aby zde oslavili pravý kov.

A nyní tahle americká skvadra vydala 14minutový film, který tuto výjimečnou událost připomíná. Diváky zavede do zákulisí nezapomenutelného okamžiku v historii formace a žánru obecně, ke zhlédnutí je pod článkem.

Ačkoli Manowar v posledních letech vydali několik EP (včetně červnového "The Revenge Of Odysseus (Highlights)"), na plnohodnotné album jejich posluchači čekají od roku 2012, kdy vyšla deska "The Lord Of Steel".

Pánové ale prý stále tvoří. Podle baskytaristy Joeyho DeMaia je velká šance, že část nového materiálu zazní naživo na výročním turné "Crushing The Enemies Of Metal Anniversary Tour '23", které bude oslavou více než čtyřicetileté kariéry kapely.

Důkaz dostanou i tuzemští fanoušci. V Česku se tihle drsní rockeři ukážou už 24. ledna 2023 v pardubické Enteria Areně a dva dny nato v brněnské Hale Vodova.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY